CM 2022

Oficial din Qatar: „Homosexulitatea este o boală mintală”. Interviul a fost oprit (video)

Un ambasador din Qatar al Cupei Mondiale 2022, Khalid Salman, fost jucător de fotbal la echipa națională, a dărâmat  într-un interviu pentru postul de televiziune german ZDF orice construcție legată de „identitatea de gen” venită puternic din Vest.

La arabi, homosexualii  sunt interziși prin lege, ceea ce nu a fost acceptat ca opinie de presa germană, așa cum se vede în interviul de mai jos.

Începutul interviului este tăiat, dar Salman începe astfel, deși nu se aude în materialul de mai sus: „Pe durata Cupei Mondiale, mulți oameni vor veni aici. Să vorbim despre homosexuali. Cel mai important lucru este că toată lumea de aici acceptă sosirea acestora”.

Apoi continuă și de aici începe de fapt materialul video de mai sus: „Dar, ei (n.r. homosexualii), trebuie să accepte regulile noastre”, spune Salman.

„Dar legea interzice homosexualitatea, corect?”, întreabă reporterul german.

„(Homosexualitatea) este „haram” (n.r. interzisă). Știi ce înseamnă „haram”?”, răspunde Salman.

„Da, haram, știu ce înseamnă. Dar crezi că a fi „homosexual” este haram?”, întreabă reporterul privind fix și mângâindu-se pe obraz și bărbie.

„Da, este interzis”, răspunde Salman. „Nu sunt un musulman strict, dar știi de ce este (n.r. homosexualitatea) haram? Pentru că este o boală mintală.”

În acel moment, interviul a fost oprit.

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar, atunci când au fost contactați de Reuters, au refuzat să comenteze.

Organul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.



Oficial din Qatar: „Homosexulitatea este o boală mintală”. Interviul a fost oprit (video)