CM 2022

Argentina invinge Mexic si e la mana ei pentru optimi. Messi l-a egalat pe Maradona la numarul de goluri marcate la Cupa Mondiala

Sursă foto: https://twitter.com/Argentina/

Invinsa in primul meci de Arabia Saudita, nationala Argentinei nu-si permitea vreun pas gresit in partida cu Mexic. Lionel Messi si Enzo Fernandez au marcat golurile prin care dubla campioana mondiala a castigat, cu 2-0 (0-0), in Grupa C a Cupei Mondiale.

O victorie conturata in partea secunda, dupa ce mexicanii reusisera in prima parte sa-i tina departe de poarta lui Ochoa pe principalii oameni de gol din echipa lui Scaloni.

A fost nevoie de sclipirea lui Lionel Messi din minutul 64 pentru ca tabela sa fie deblocata. Decarul Argentinei a primit in zona centrala de la Angel Di Maria si Messi a inscris cu un sut ca in apogeul carierei.

Cu aceasta reusita Messi ajunge la cota opt goluri marcate la Cupa Mondiala, egalandu-l pe legendarul Diego Armando Maradona.

Cel mai bun marcator al Argentinei la Cupa Mondiala ramane Gabriel Omar Batistuta, cu 10 reusite.

Cu un singur sut pe spatiul portii si acela in prima repriza la o lovitura libera, mexicanii n-au avut puterea sa forteze egalarea.

Argentina a inchis tabela prin Enzo Fernandez in minutul 87. Tanarul jucator legitimat la Benfica a prins un sut de zile mari din interiorul careului la coltul lung fara nicio speranta pentru Ochoa.

Cu trei puncte, dar golaveraj mai bun, Argentina urca pe locul doi in fata Arabiei Saudite si la un punct in spatele Poloniei, echipa pe care o va intalni in ultima etapa.

Mexic, cu un punct, pastreaza si ea sanse pentru optimi, acolo unde si-a facut un obicei sa ajunga din 1994 incoace.

Istvan Kovacs a fost pentru a treia oara la acest turneu final arbitru de rezerva.

Caseta tehnica

Argentina: E. Martinez – Montiel (Molina 63), Otamendi, Lisandro Martinez, Acuna - De Paul, Guido Rodriguez (E. Fernandez 57), Mac Allister (Palacios 69) - Messi, Lautaro Martinez (Julian Alvarez 63), Di Maria (Romero 69). Selectioner: Lionel Scaloni.

Mexic: Ochoa - K. Alvarez (R. Jimenez 66), Moreno, Araujo, Montes, Gallardo - Chavez, Herrera, Guardado (Gutierrez 42) - Lozano (Alvarado 73), Vega (Antuna 66). Selectioner: Gerardo Martino.

Cartonaşe galbene: Montiel 43 / Araujo 22, Gutierrez 50, Herrera 66, Alvarado 89.

Arbitru: Daniele Orsato (Italia).



Argentina invinge Mexic si e la mana ei pentru optimi. Messi l-a egalat pe Maradona la numarul de goluri marcate la Cupa Mondiala