CM 2022

Argentina castiga Grupa C chiar daca Messi a ratat un penalty. Polonia merge mai departe la golaveraj in fata Mexicului

Sursă foto: https://twitter.com/Argentina

Ultimele doua meciuri din Grupa C au adus suspansul specific Cupei Mondiale in etapa finala a fazei grupelor. Argentina s-a impus in fata Poloniei (2-0) si a incheiat pe primul loc, in timp ce polonezii au incheiat cu mari emotii pe locul secund la golaveraj in fata Mexicului.

Nord-americanii au invins Arabia Saudita (2-1), incasand gol in prelungiri la ultima faza.

In absenta golului marcat de sauditi departajarea intre Polonia si Mexic ar fi fost facuta la criteriul Fair-Play, unde polonezii stateau mai bine.

In optimile de finala, Argentina va intalni Australia, in timp ce Polonia va da piept cu Franta, detinatoarea titlului mondial.

Argentina a dominat autoritar intalnirea cu Polonia si a castigat, cu 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Mac Alister (46') si Alvarez (64').

La 0-0, in minutul 38, Argentina a ratat o lovitura de la 11 metri prin Lionel Messi, jucator al carui sut de la punctul cu var a fost respins cu o mana de portarul Szczesny, eroul Poloniei in prima repriza.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru sud-americani, Mac Alister deschizand scorul cu o reluare din interiorul careului dupa o centrare din dreapta.

Polonia a ratat cea mai mare ocazie din meci, in minutul 49, la reluarea cu capul a lui Glik. Mingea a trecut putin pe langa poarta.

Argentina avea sa inchida partida, in minutul 64, prin reusita lui Alvarez din interiorul careului. Preluare cu stangul si finalizare cu dreptul la coltul lung.

Detinatoarea Copei America a continuat sa preseze si a ratat ultima ocazie in prelungiri prin Tagliafico, al carui lob a fost agatat in extremis de Szczesny.

Victorie amara pentru mexicani

In cealalta partida a grupei, Mexic a castigat cu Arabia Saudita, scor 2-1, insa este un succes amar. Mexicanii parasesc Cupa Mondiala la golaveraj in dauna Poloniei.

Dupa o prima repriza fara goluri, mexicanii au deschis scorul prin Martin, in minutul 47, dupa o centrare din corner.

Cinci minute mai tarziu nord-americanii isi dublau avantajul prin Chavez. Acesta a punctat spectaculos dintr-o lovitura de la peste 30 de metri pozitie centrala.

Portarul saudit Al Owais a facut adevarate minuni pana la finalul partidei, oprindu-i pe mexicani din tentativa de a marca golul care sa le asigure calificarea in optimile de finala.

In prelungiri, Arabia Saudita a dat lovitura pe contraatac prin Al-Dawsari, golul acestuia calificand practic Polonia in optimi.

Polonia se califica oricum si daca scorul ramanea 2-0 pentru Mexic, cele doua echipe urmand a fi fost departajate dupa criteriul Fair-Play, ultimul inaintea tragerii la sorti.



Argentina castiga Grupa C chiar daca Messi a ratat un penalty. Polonia merge mai departe la golaveraj in fata Mexicului