Cupa Mondiala de Fotbal

Romania in Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale 2018. Toate grupele si programul

Romania va juca in Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale 2018, a stabilit sambata tragerea la sorti organizata de FIFA. Romania a nimerit intr-o grupa usoara, scapand de adversare precum Franta sau Italia. Iata mai jos toate grupele preliminarii din Zona Europa, precum si programul meciurilor.

Romania va fi in Grupa E alaturi de Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia si Kazakhstan.

Calendarul partidelor este urmatorul:  Etapa 1: 4–6 septembrie 2016, Etapa 2: 6-8 octombrie 2016, Etapa 3: 9-11 octombrie 2016, Etapa 4: 11-13 noiembrie 2016, Etapa 5: 24-26 martie 2017, Etapa 6: 9-11 iunie 2017, Etapa 7: 31 august - 2 septembrie 2017, Etapa 8: 3-5 septembrie 2017, Etapa 9: 5-7 septembrie 2017 si Etapa 10: 8-10 octombrie 2017.

Iata toate grupele:

Grupa A
GrupaB
Grupa C
Grupa D
Grupa E
Grupa F
Grupa G
Grupa H
Grupa I
Olanda
Portugalia
Germania
T.Galilor
Romania
Anglia
Spania
Belgia
Croatia
Franta
Elvetia
Cehia
Austria
Danemarca
Slovacia
Italia
Bosnia
Islanda
Suedia
Ungaria
Irlanda N.
Serbia
Polonia
Scotia
Albania
Grecia
Ucraina
Bulgaria
Feroe
Norvegia
Irlanda
Muntenegru
Slovenia
Israel
Estonia
Turcia
Belarus
Letonia
Azerbaidjan
Moldova
Armenia
Lituania
Macedonia
Cipru
Finlanda
Luxemburg
Andorra
S. Marino
Georgia
Kazakhstan
Malta
Liechtenstein
 
 

14 echipe se vor califica la Mondial din Zona Europa, printre care si Rusia din oficiu. Se vor califica direct castigatoarele celor 9 grupe de mai sus, plus cele mai bine clasate patru locuri 2. 

Tragerea la sorti a fost live text

Vedeti mai jos cum arata urnele valorice pentru tragerea la sorti a preliminariilor:

Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Romania, Anglia, Tara Galilor, Spania, Croatia

Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elvetia, Cehia, Franta, Islanda, Danemarca, Bosnia-Hertegovina

Urna 3: Ucraina, Scotia, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova

Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.

19:31 Se termina Zona Americii de Sud, va urma Europa. 

19:25 Asadar cele 10 echipe din grupa Americii de Sud sunt: Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay si Venezuela. Fiecare vor juca cu fiecare. Acum se trag la sorti meciurile din prima mansa. La inceput se vor juca: Chile - Brazilia, Bolivia - Uruguay, Paraguay - Venezuela, Columbia - Peru, Argentina - Ecuador. 

19:20 Se termina Oceania, lucrurile devin interesante cu America de Sud, care va incepe acum. Vor fi 10 echipe care vor avea 4,5 locuri pentru Mondial. Primele 4 se vor califica direct, a cincea va juca un baraj cu castigatoarea din Zona Oceania. Tragerea la sorti va stabili doar ordinea meciurilor, pentru ca toate cele 10 echipe din Zona America de Sud vor juca fiecare cu fiecare, iar la final in funtir de numarul de puncte se vor stabili cele 4 calificate si echipa din baraj.

19:16 SUA a primit cea mai usoara grupa preliminara din zona CONCACAF de mai devreme:
Trinidad & Tobago
Saint Vincent & the Grenadines/Aruba
Antigua & Barbuda/Guatemala

19:11 Incepe Zona Oceaniei.

19:08 Se termina si Zona CONCACAF.

19:07 Pe retelele sociale, numite recent de Umberto Eco "invazia imbecililor" sau "legiunile de imbecili", se cere ca tarile europene sa boicoteze Rusia, din cauza ca aceasta tara ar fi primit preferential organizarea Cupei Mondiale, de la FIFA. De asemenea, a aparut urmatoarea foto-caricatura cu Blatter si Putin, dupa ce acestia au aparut mai devreme alaturi la tragerea la soti de acum:

19:02 Cam asa arata acum marele Ronaldp, prezent in sala:

19:00 A trecut o ora din tragerile la soti, Zona Europa va fi ultima si nu mai este mult. 

18:58 Se va trage la sorti Zona Americii de Nord, Centrale si Caraibe  - CONCACAF. La fel ca in Zona Africana, CONCACAF va fi o zona in care vor fi partide si grupe intermediare, se vor juca 5 runde distincte.

18:52 Este prezentata Zona Asiatica, dar nu va fi aici tragere la sorti, pentru ca partidele au inceput deja aici, se joaca, au fost stabilite anterior. 

18:47 Se termina tragerea la sorti a Zonei Africane si urmeaza un mic moment artistic inainte de o alta Zona.

18:42 Continua tragerea la soti pentru Zona Africanp, vom prezenta la final meciurile. Nu sunt grupe in aceasta faza a zonei, ci meciuri eliminatorii, din care ulterior se vor forma grupe. O tragere complicata in Zona Africana. 

18:26 Acum se trage la sorti Zona Africana. Valke coordoneaza,

18:23 Incepe tragerea cu stabilirea unor meciiuri de baraj din afara Europei. 

18:22 Europa are 13 locuri la Mondialul din 2018 din totalul celor 32.

18:19 141 de Federatii de Ftobal participa la tragerea la sorti. Pe scena urca Jerome Valcke, cel care a trucat tragerea la sorti a grupelor CM 2014.

18:15 Urmeaza niste momente artistice, inainte de tragerea propriu-zisa. 

18:13 Blatter spune ca la Cupa Mondiala din 2018, echipele vor da mana inainte, dar si dupa meci. El spune ca Rusia va organiza perfect competitia, cu ajutorul autoritatilor locale si a populatiei ruse. Incheie si Blatter probabil ultil sau discur din postura de presedinte al FIFA, despre o Cupa Mondiala. 

18:07 Vorbeste si Sepp Blatter. "Vor fi 33 de luni si peste 350 de partide, iar apoi vom sti cele 31 de echipe care vor ajunge la Cupa Mondiala din 2018", a spus Blatter. Acesta isi urmeaza discursul.

18:03 Incepe ceremonia. Pe scena urca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, alaturi de seful FIFA, Sepp Blatter. Putin tine un discurs. Acesta vorbeste despre traditia in fotbal a Rusiei, dar si despre mandria acestei tari de a gazdui CM 2018, dorind ca toate echipele care vor participa sa se simta foarte bine in aceasta tara. "Urez noroc tuturor echipelor in aceste preliminarii", a incheiat Putin. 

Amanunte live text, sambata de la ora 18:00.

Nationala de fotbal a Romaniei, ocupanta locului 8 in clasamentul FIFA, a fost confirmata in prima urna valorica pentru tragerea la sorti a grupelor in preliminariile Cupei Mondiale din Rusia 2018.

Tricolorii au evitat adversari precum Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Tara Galilor, Spania si Croatia, dar din urna a doua pot fi extrase Italia si Franta, doua foste campioane mondiale.

Cele 52 de reprezentative care vor evolua in preliminarii din zona Europei vor fi impartite in noua grupe, astfel ca vor  fi sapte grupe de cate sase echipe, iar alte doua grupe de cinci.

Primele clasate din fiecare grupa merg direct la turneul final, iar restul de opt echipe de pe locul secund vor disputa o dubla mansa de baraj.

Vedeti mai jos cum arata urnele valorice pentru tragerea la sorti a preliminariilor:

Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Romania, Anglia, Tara Galilor, Spania, Croatia

Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elvetia, Cehia, Franta, Islanda, Danemarca, Bosnia-Hertegovina

Urna 3: Ucraina, Scotia, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova

Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.Romania in Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale 2018. Toate grupele si programul