Cupa Mondiala 2014

Tragerea la sorti a Cupei Mondiale a fost trucata (video)

O analiza video a tragerii la sorti a Cupei Mondiale 2014 arata fara doar si poate ca aceasta a fost trucata de FIFA. Argumentele sunt mai mult decat clare. Iata-le mai jos alaturi de imaginile video pe care le-am vazut cu totii.

In centrul trucarii tragerii la sorti se afla Jerome Valcke, secretarul general al FIFA. Din imagini se vede cum doar prima bila, cea cu Brazilia, este desfacuta si aratata direct de Cafu. Apoi intra in scena Valcke, acesta fiind cel care arata toate tarile extrase scotand hartiile din bile.

Insa, maniera este schimbata fata de Cafu. Valcke desface bila deasurpa mesei, dupa care o coboara sub spatiul vizibil si apoi scoate hartia numele echipei. La Chile este cel mai evident cum pune hartia sub masa si scoate alta hartie (1:55).

Insa, cel mai clar lucru in sprijinul trucarii este ca Valcke are la dispozitie mereu hartiile cu numele tarilor perfect drepte. Le scoate de sub masa mereu drepte, parca puse la presat. Spre deosebire de el, colegii de la tragere Fernanda Lima si Cafu, cei care au aratat si ei diverse hartii cu numere din grupe extrase tot din bile, nu numai ca le-au extras mereu  peste masa, direct, ci  hartiile lor se faceau si sul, se rulau, atunci cand nu mai erau sustinute cu ambele maini.

La Valcke mereu hartia este si ramane dreapta dupa ce i se da drumul cu o mana, semn ca ea nu provine din bile, ci este scoasa din alta parte, un loc in care nu era rulata. Comparatia este evidenta la 2:27.

Iata imaginile.

De asemenea, sa nu uitam ca tot inainte de tragerea la sorti, pe 26 noiembrie, un grup de hackeri a pretins ca siteul FIFA a fost spart, iar acolo se aflau deja grupele. Apoi, pe 14 decembrie, FIFA a anuntat ca schimba modul de tragere la sorti, practic cu doar doua zile inainte de eveniment!

Apoi, pe 5 decembrie, cu o zi inainte de tragerea de pe 6 decembrie, pe retelele sociale a aparut exact Grupa F, cea a Argentinei.



Tragerea la sorti a Cupei Mondiale a fost trucata (video)