Cupa Mondiala de Fotbal

Surprize de proporții în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026

Sursă foto: https://twitter.com/Uruguay

Campioana mondială Argentina a suferit prima înfrângere după titlul cucerit în urmă cu aproape un an la turneul final din Qatar. De asemenea, Brazilia a pierdut al doilea meci consecutiv.

Cu Lionel Messi pe teren, Argentina a cedat pe teren propriu în partida cu Uruguay, scor 2-0, deși pornea cu prima șansă la victorie.

Argentina avea victorii pe linie în 2023 și nu primise niciun gol până la confruntarea cu echipa pregătită de Marcelo ”El Loco” Bielsa.

Ronald Araujo, fundașul legitimat la FC Barcelona, a deschis scorul cu patru minute înaintea pauzei, după ce fundașul dreapta argentinian Nahuel Molina a pierdut mingea în preajma propriului careu la o fază banală de joc.

Scorul final a fost stabilit de Darwin Nunez, jucătorul lui FC Liverpool marcând în minutul 87 la o fază de contraatac unu contra unu cu portarul Emiliano Martinez. Totul a pornit de la o minge pierdută cu ușurință de Messi în preajma careului advers. Nunez a finalizat cu șut printre picioarele portarului argentinian.

Lionel Messi a avut un șut în bara transversală dintr-o lovitură liberă, pentru ca apoi să-i bage mâna în gât unui adversar, fază pentru care n-a primit nici măcar cartonaș galben.

Argentina rămâne pe primul loc, cu 12 puncte, dar Uruguay a urcat pe doi (10 puncte).

Într-o altă partidă disputată joi noapte, Columbia a învins Brazilia, cu 2-1, după ce multipla campioană mondială a deschis scorul prin Martinelli.

Brazilia l-a pierdut în prima repriză pe Vinicius Junior, accidentat. Golurile Columbiei au fost marcate de Luis Diaz, jucător al cărui tată recent eliberat din mâinile unei gherile columbiene s-a aflat în tribună.

Etapa următoare, pe 22 noiembrie, este programat marele Clasic sud-american între Brazilia și Argentina.



Surprize de proporții în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026