Cupa Ligii

Dinamo - Steaua se joacă în Cupa Ligii pe 22 decembrie. Se va decide la fata locului daca ASA - Poli se joaca sau nu

Sursă foto: Steaua Facebook

Prima manșă din semifinalele Cupei Ligii se vor juca pe 21 și 22 decembrie, a anunțat marți Liga Profesionistă de Fotbal, după zvonurile conform cărora acestea ar putea fi reprogramate pentru 2017 din cauza vremii.

Liga Profesionistă de Fotbal ține să precizeze că partidele din turul semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, ASA Târgu Mureș - Poli Timișoara, respectiv FC Dinamo - FC Steaua, programate să se dispute miercuri, 21 decembrie și joi, 22 decembrie, se vor juca în conformitate cu programarea inițială", a anuntat marti LPF.

Partida dintre ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara se va juca la Târgu Mureș, a anuntat LPF, "conform regulamentului". Terenul de la Tg.Mures este cel pe care Pandurii Targu Jiu a refuzat sa revina la pauza, in etapa 21, din cauza ca gazonul era complet inghetat, iar instalatia de incalzire nu functiona.

ASA - Poli ar putea fi amanat la ora meciului

Initial s-a sugerat ca meciul ASA - Poli sa fie mutat la Cluj, insa Liga afirma ca modificarea trebuia facuta conform regulamentului cu 7 zile inainte de disputarea meciului. Cu toate acestea, LPF este de acord ca, la ora meciului, arbitrii si observatorii de la meciul ASA - Poli Timisoara sa decida daca meciul se va putea juca sau nu pe arena din Tirgu Mures. 

LPF a mentionat inserat si mentiunile legale despre schimbarea terenului (Articolul 12), dar si despre modalitatile anularii unui meci la fata locului (articolul 43, pct. 1 și 2), ambele din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice (ROAF).

Iata-le mai jos.

Articolul 12 - Schimbarea programării unui joc oficial

1. Forurile organizatoare au dreptul de a schimba, în caz de forţă majoră, stadionul, ziua, ora de începere sau localitatea de disputare a jocului.

2. Jocurile din Liga 1 pot fi amânate sau devansate în caz de forţă majoră, conform alineatului 1 din prezentul articol. Urmare a negocierilor cu partenerul media, care deţine drepturile TV, Secretariatul General al LPF aprobă programul jocurilor pentru fiecare etapă, cu respectarea dispoziţiilor prezentului regulament.

Decizia finală, în funcție de calitatea suprafeței de joc, la fata locului

1. Terenul de joc este impracticabil dacă se află în una din următoarele situaţii:

a) dacă aproximativ 1/4 din teren este sub apă, iar adâncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pământul, astfel încât controlul şi circulaţia mingii sunt împiedicate cu desăvârşire;

b) în caz de furtună, ploaie torenţială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceaţă sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de m. Dacă aceste situaţii intervin după începerea jocului, arbitrul va întrerupe jocul;

c) terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul şi circulaţia mingii;

d) terenul are una sau mai multe porţiuni acoperite de gheaţă care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor şi arbitrilor.

2. Impracticabilitatea terenului de joc se constată şi se declară numai de către arbitrul jocului.



Dinamo - Steaua se joacă în Cupa Ligii pe 22 decembrie. Se va decide la fata locului daca ASA - Poli se joaca sau nu