Cupa Ligii

Dinamo o umileste pe Steaua si merge in finala Cupei Ligii

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

La adapostul victoriei cu 4-1 din tur Dinamo a asteptat-o la cotitura pe Steaua in returul de miercuri seara si a lovit-o puternic de trei ori pentru a treia victorie consecutiva in fata marii rivale. Dinamo se califica asadar in finala Cupei Ligii cu scorul general de 7-2!

Prima repriza a fost decisa de gafa portarului stelist Nita, care in minutul 38 a trimis in picioarele lui Hanca si de la acesta mingea a ajuns la Nistor. Nici acestuia nu i-a venit sa creada cand s-a trezit cu mingea in pozitie de finalizare unu contra unu ca la antrenament. Sut in forta sub bara si Dinamo prelua conducerea contrar cursului jocului, daca se poate spune asa dupa cele petrecute pe teren.

Citește și... Reghecampf: “N-am ce sa-mi reprosez. Vom fi bine”

Steaua dominase teritorial jocul pana atunci, fara insa a-si crea mari ocazii cu exceptia sutul trimis de Enache pe langa poarta la o minge intoarsa de Achim in minutul 20. In rest aceeasi zbatere in gol a lui Alibec in cautare de culoare si combinatii, respectiv doua suturi trimise in peluza din lovituri libera la marginea careului.

Reghecampf a schimbat la pauza cu Tanase in locul lui Achim, insa decarul stelist arata fragilitate dupa accidentarea suferita in turul campionatul si a pierdut majoritatea duelurilor unu contra unu in fata unor jucatori ai lui Dinamo pentru care a contat fiecare metru de teren.

Citește și... Mesajul unui fost mare stelist: “Steaua se stinge si devine tot mai mult FCSB”

Cu toate acestea, Tanase avea sa obtina un penalty usor din partea lui Alexandru Tudor in minutul 63 si Alibec a transformat cu siguranta pentru 1-1 ajungand la cota trei in tricoul ros-albastru. Un gol care ar fi trebuit sa dea aripi stelistilor in mod normal, insa acestia s-au comportat in continuare de parca ar fi trebuit sa apere acel rezultat de egalitate.

Steaua a fost incapabila sa reactioneze dupa golul egalizator si nu i-a mai facut fata lui Dinamo la centrul terenului, iar Patrick Petre, jucator intrat de doar cateva zeci de secunde pe teren, a readus-o pe Dinamo la conducere in minutul 74 cu un voleu de langa lentii Tamas si Balasa.

Citește și... Tamas, mesaj radical: “Facem pe noi la meciuri. M-as lasa de fotbal”

Acelasi Petre a scos lovitura de la 11 metri in duel cu Balasa, jucator care a facut un meci de cosmar, si pe care Hanca l-a transformat in golul de 3-1 in minutul 82.

Dinamo a incheiat meciul in atac in stil de mare echipa avand in spate, fara doar si poate, cea mai puternica galerie a momentului in Romania.

Citește și... Contra rade cu un ochi si plange cu celalalt

De retinut ca la Dinamo si-a facut debutul si Rivaldinho, fiul marelui Rivaldo, insa cu exceptia unei pase trimise in afara terenului si a catorva sprinturi fara balon, noul numar 9 din Stefan cel Mare nu a iesit cu nimic in evidenta in cele 34 de minute cat s-a aflat pe teren.



Dinamo o umileste pe Steaua si merge in finala Cupei Ligii