Cupa Confederatiilor

Neymar califica Brazilia in semifinale cu un joc de exceptie

Brazilia a invins Mexic, miercuri seara, cu 2-0 (1-0), in al doilea meci din cadrul Grupei A la Cupa Confederatiilor si este calificata in careul de asi.

In fata a 30.000 de spectatori care au umplut pana la refuz Estadio Castelao din Fortaleza, Brazilia nu a fortat decat atat cat a fost nevoie pentru a-si apropia victoria, iar Neymar a fost din nou la inaltime.

Starul brazilian transferat in aceasta vara de FC Barcelona a marcat un gol si a oferit faza meciului in prelungiri la a doua reusita a lui Jo.

Neymar a creat doua faze de gol in primele cinci minute si a reusit sa electrizeze publicul spectator cu incursiunile sale. De fiecare data la finalizare s-a aflat Fred, insa campionul Braziliei cu Fluminense nu a avut prea multa sansa in fata portii.

Minutul 10 a adus deschiderea scorului dupa o faza care l-a avut pe Neymar in prim plan. Atacantul brazilian a reluat din marginea careului in dreapta portarului mexican, acesta ramanand fara reactie la executia starului brazilian.

Dupa marcarea golului Brazilia a facut pasul in spate si a lasat initiativa pe umerii mexicanilor. Campionii CONCACAF nu s-au lasat prea mult invitati la joc si au amenintat in poarta lui Julio Cesar, cel mai periculos in minutul 17 prin Mier.

Brazilia a iesit de la cabine decisa sa rezolve meciul. Astfel, Hulk a ratat in minutul 56 singur cu portarul advers dupa o pasa de geniu a lui Neymar.

Tabela a fost inchisa in al treilea minut suplimentar si acelasi Neymar s-a aflat la originea fazei. Decarul Braziliei a trecut ca prin branza de Mier si Rodriguez, dupa care a pasat in fata portii pentru finalizarea lui Jo.

Echipele de start:

Brazilia: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, Luiz, Marcelo,Gustavo, Paulinho, Hulk, Oscar, Neymar, Fred.

Mexic: Corona, Rodriguez, Salcido, Moreno, Torres, Mier, Flores, Torrado, Guardado, Giovani, Hernandez.

Arbitru: Howard Webb (Anglia).



Neymar califica Brazilia in semifinale cu un joc de exceptie