Cupa Africii

Zambia, salvata de la eliminare de propriul portar

Campioana Zambia a evitat in extremis eliminarea rusinoasa de la Cupa Africii pe Natiuni dupa doar al doilea meci din faza grupelor si a scos un nesperat rezultat de egaliate in meciul cu Nigeria.

Eroul zambienilor a fost chiar portarul acestora, Kennedy Mweene, dar nu pentru ca ar fi avut vreo interventie salvatoare, ci datorita transformarii unei lovituri de la 11 metri cu cinci minute inaintea finalului.

Nigeria a ratat deschiderea scorului in minutul 25, cand starul John Obi Mikel a trimis in bara din penalty. Tot el avea sa se revanseze in debutul reprizei secund, cand a recuperat un balon in jumatatea adversa si i-a pasat decisiv in careu lui Emmanuel Eminike.

Zambia a restabilit egalitatea cand mai erau cinci minute regulamentare prin portarul Mweene. Acesta a transformat impecabil o lovitura de la 11 metri, cu mingea trimisa fix in vinclul portii Super Vulturilor.

Cele doua echipe au doua puncte dupa primele meciuri in Grupa C, din care mai fac parte Burkina Faso si Etiopia.Zambia, salvata de la eliminare de propriul portar