Cupa Africii

Camerun, campioana Africii dupa 15 ani de la ultimul trofeu

Sursă foto: twitter.com

Condusa cu 1-0 de Egipt pana in minutul 60, Camerun a revenit spectaculos si a cucerit, duminica, titlul in Cupa Africii pe Natiuni, cea mai importanta competitie inter tari de pe continentul negru.

“Leii neimblanziti” s-au impus in fata “Faraonilor”, cu 2-1 in timpul regulamenar, dupa ce echipa din nordul Africii deschisese scorul la jumatatea reprizei inaugurale prin Mohammed Elneny.

Nicolas Nkoulou a restabilit egalitatea cu capul dupa o ora de la primul fluier, pentru ca rezerva Vincent Aboubakar sa aduca victoria si titlul Camerunului cu doua minute ramase din timpul celor 90 regulamentare.

Camerun obtine primul titlu la Cupa Africii dupa 15 ani si devine a doua cea mai valoroasa echipa din istoria competitiei dupa Egipt, chiar invinsa din finala.

Egiptenii raman cu cele 7 titluri, ultimul obtinut in 2010, iar Camerun urca pe doi cu 5 trofee, devansand Ghana, echipa care n-a mai castigat din 1982.

In plus, este pentru prima data cand Camerun invinge Egipt intr-o finala dupa doua esecuri anterioare.

Cifre interesante

Dincolo de scorul final, Camerun a fost echipa care si-a dorit mai mult victoria, desi aceasta exprimare poate trece drept cliseu gazetaresc.

“Leii neimblanziti” au avut nu mai putin de 15 suturi spre poarta, fata de cele doar patru ale egiptenilor, iar la cornere raportul a fost unul neverosimil pentru o finala de turneu major: 6-0 in favoarea camerunezilor.



Camerun, campioana Africii dupa 15 ani de la ultimul trofeu