Extrasport

Un nou simptom care tradeaza infectarea cu coronavirus

Sursă foto: https://twitter.com/PDChina

S-a vorbit de la inceput ca febra ridicata si tusea neproductiva sunt simptomele principale ale infectarii cu noul virus gripal.

Insa, in ultima perioada, tot mai multi oameni, majoritatea tineri, se plang de o alta simptoma ceva mai putin agresiva, dar la fel de ingrijoratoare.

Am vazut deja la Rudy Gobert, coronavirus-din-nba-nid-138579" target="_blank">primul caz de coronavirus inregistrat in randul jucatorilor din NBA, ca acesta si-a pierdut temporar gustul si mirosul.

O simptoma in crestere mai ales la tineri, iar specialistii incep sa o puna pe seama infestarii cu Covid-19.

Anosmia, asa cum se numeste medical pierderea gustului si mirosului.

Cu toate acestea, Organizatia Mondiala a Sanatatii precizeaza ca investigheaza inca legatura dintre pierderea gustului si mirosului si Covid-19.

”Nu avem inca un raspuns”, a spus Maria van Kerkhove, sefa unitatii de boli infectioase din cadrul OMS, informeaza Daily Mail.

”Exista destule evidente care arata ca un numar important de pacienti cu Covid-19 au dezvoltat anosmie si hyposmie. Spre exemplu, in Germania este raportat ca la mai multi de doi din trei pacienti s-a cofirmat simptoma de anosmie”, a mai declarat Maria van Kerkhove.

Cele mai frecvente simptome ale coronavirus sunt:

  • Febra
  • Tuse seaca
  • Dificultati de respiratie
  • Dureri musculare si osoase
  • Oboseala accentuata


Un nou simptom care tradeaza infectarea cu coronavirus