Extrasport

Toate competitiile sportive din Turcia au fost suspendate din cauza cutremurului devastator de luni dimineata

Sursă foto: captura TRT Haber

Un seism cu magnitudinea de 7.8 grade pe scara Richter a avut loc, luni dimineata, in sud-estul Turciei. Peste 1000 de persoane si-au pierdut viata, insa potrivit estimarilor Institutului American de Geologie s-ar putea ajunge chiar si la 10.000 de morti.

Ca urmare a impactului social devastator provocat de acest cutremur, ministrul Sporturilor din Turcia a anuntat, luni, suspendarea tuturor competitiilor sportive pe o perioada nedeterminata.

"Toate unitatile de salvare sunt in alerta sub coordonarea Autoritatii pentru Prevenirea Dezastreslor (AFAD)", a transmis Mehmet Muharrem Kasapoglu, anunta postul de televiziune TRT Haber.

Luni erau programate trei meciuri din prima liga de fotbal a Turciei, dar si meciuri de baschet si volei.

Peste 100 de replici a avut cutremurul de la ora locala 4:17 minute.

Potrivit presedintelui turc Recep Taypp Erdogan "este cel mai mare cutremur care loveste Turcia din 1939 pana in prezent".

Romania a raspuns solicitarii de ajutor international din partea Turciei si va trimite o echipa de salvatori in regiunea puternic afectata de miscarea telurica.

Pe langa Turcia, cea mai afectata tara, cutremurul de luni dimineata a mai fost resimtit puternic in Siria, Liban, Cipru, Armenia si Georgia.

Autoritatile italiene au emis o avertizare de tsunami pe coasta Adriaticii in legatura cu miscarea pamantului din sud-estul Turciei.



Toate competitiile sportive din Turcia au fost suspendate din cauza cutremurului devastator de luni dimineata