Extrasport

Scandal uriaș pe Facebook după starea de ieri a cerului și a ceții de peste orașe. Zeci de oameni au acuzat stări proaste de sănătate și au făcut reclamații

Am scris un articol ieri dimineață despre ceața ciudată din București. Ieri seară, pe un cont de Facebook, s-a publicat o informație similară, care a primit peste o mie de răspunsuri de la oameni care au observat aceleași lucruri și au postat fotografii din toată România cu cerul brăzdat de o pâclă fină, translucidă, care blochează lumina soarelui.

Discuția de pe Facebook este aici. Sunt zeci sau sute de poze similare cu cele postate ieri aici pe site, inclusiv curcubeele apărute fără ploaie. Într-o zi senină complet, așa cum radarul meteo a arătat ieri, cerul era brăzdat de linii albe care se lărgeau și formau o pâclă translucidă. În plus, peste București se observa din afară o ceață  de culoare gri, de la primele ore ale dimineții de 6 octombrie. 

Sunt zeci de oameni care se plâng pe subiectul din Facebook de o sttare de sănătate alterată (dureri de cap, de burtă, buze uscate, nas sau ochi iritați. senzații de oboseală sau confuzie) atunci când această pâclă apare peste orașele lor.  Și nu doar în România.

Pâcla este în general prezentă zi de zi, inclusiv astăzi, dar cea de ieri a fost nemaivăzută, la cote nemaivăzute.

Mai multă lume a făcut plângere la  Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, care s-a spălat pe mâini, răspunzând: „Mentionam ca, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului nu detine date/ informatii cu privire la fenomenele provocate de avioane (chemtrails) si nici nu efectueaza măsurători legate de acest fenomen. Pentru mai multe informatii cu privire la avioanele/zborurile/ traficul aerian din zona Dezmir – Cluj, va recomandam sa va adresati la Autoritatea Aeronautică Civilă Romană”.

Totuși nu este vorba doar de pe urme pe cer. cu și de ceața gri de peste orașe.

Am scris și în articolul de ieri, în Botoșani presa locală a semnalat o ceață similară cu cea din București, dandu-se vina pe evaporarea apei in depresiuni. Dar in Bucuresti nu este depresiune. De asemenea, ziare.com a semnalat un număr foarte crescut de cazuri de cancer în zona  Moldova, inclusiv la copii, dar și la segmentul 20-30 de ani.

Se poate bănui că pâcla de pe cer care formează acea ceață gri de peste localități influențează negativ starea de sănătate? Pentru că așa pare, oamenii se resimt în zilele în care aceste fenomene cresc, iar cancerele cresc de asemenea. Fenomenele acestea există de ceva vreme, de ani de zile, dar ieri parcă au fost la cote nemaivăzute.

Astăzi urmele pe cer apar drastic reduse, se vede aproape cerul albastru cel puțin în afara Bucureștiului, cu nori normali pe cer, fără pâcla translucidă care blochează lumina soarelui, deși sunt câteva urme ale acesteia, timide.

De ce nu putem să vedem cer normal așa cum este (aproape) astăzi în fiecare zi?



Scandal uriaș pe Facebook după starea de ieri a cerului și a ceții de peste orașe. Zeci de oameni au acuzat stări proaste de sănătate și au făcut reclamații