Extrasport

Profitul Adidas s-a dus in cap in primul trimestru

Sursă foto: https://twitter.com/curvuz/

Gigantul german de echipament sportiv Adidas raporteaza o scadere semnificativa a profitului in primul trimestru din acest an.

Profitul companiei Adidas a scazut cu peste 90 de procente, iar vanzarile cu 19 la suta, dupa ce guvernele din intreaga lume au impus masuri dintre cele mai dure pentru a impiedica raspandirea noului virus gripal, anunta CNBC.

Mall-urile si magazinele au fost inchise, iar in acest proces au avut de suferit si marile companii precum Adidas.

"În primele două luni ale trimestrului totul a fost absolut normal, iar apoi a avut loc o scădere dramatică la jumătatea lunii martie", a declarat Kasper Rorsted, declarat directorul general al Adidas.

La nivel mondial 70 la suta dintre magazinele Adidas au fost inchise ca urmare a crizei provocate de coronavirus.

Astfel, profitul net inregistrat de compania germana a fost de doar 26 de milioane de euro, cu 96 de procente mai putin decat aceeasi perioada a anului trecut.

In acelasi timp, pe fondul pandemiei de coronavirus s-a inregistrat o crestere a comertului in mediul online cu 35 la suta. Cu toate acestea pierderile inregistrate n-au putut fi compensate nici pe departe.

Chiar si in conditiile declinului inregistrat, Rorsted este optimist ca dupa ce restrictiile vor fi ridicate cifrele de incasari vor creste din nou.

Acesta mizeaza pe interesul oamenilor pentru sanatate si sport.

"Cred că de îndată ce oamenilor li se va permite să meargă afară, exerciţiile fizice vor creşte foarte rapid, pentru că aceştia au stat în case şase, opt, zece săptămâni. Cred că dorinţa de a merge afară şi de a face mişcare va fi destul de vizibilă", a afirmat directorul general de la Adidas.

China este luata drept reper, unde vanzarile au crescut semnificativ in lunile martie si aprilie odata cu ridicarea restrictiilor impuse populatiei.



Profitul Adidas s-a dus in cap in primul trimestru