Extrasport

Ministrul Sanatatii recunoaste pentru prima oara ceea ce scriam cu o zi inainte, dar dupa ce a trecut legea 'arestului' in spital

Sursă foto: https://www.facebook.com/nelutataruoficial/

Vineri, imediat dupa ce joi noapte a fost legiferat 'arestul' de minimum 48 de ore in spital in cazul unui test pozitiv de covid, Ministrul Sanatatii a recunoscut motivul real al cresterii cazurilor.

„Avem şi un număr mai mare de teste, e normal să avem şi un număr mai mare de confirmări", a declarat Nelu Tataru, Ministrul actual al Sanatatii, vineri.

Miercuri si joi au fost doua zile cu multe testari si mai multe cazuri, iar in aceste zile autoritatile alaturi de presa mainstream s-au multumit sa anunte recorduri fara a le explica de ce. covid-in-romania-procentajul-cazurilor-pozitive-ramane-scazut-nid-140018" target="_blank">Am explicat eu ieri aici, joi, o explicatie pe care nicio autoritate si nicun jurnalist nu a realizat-o. Toata presa se multumeste sa preia datele si sa le constate.

Recordurile de miercuri si joi au venit exact in zilele in care se discuta legea carantinei, cea care asigura Politiei Paramilitare formate din medici si birocrati sa retina in spital orice persoana care a obtinut un test PCR pozitiv de Covid. Vineri, dupa ce legea a trecut, recordurile de vineri, dar si cele de miercuri si joi (15 si 16 iulie 2020)  au fost pus in lumina corecta: mai multe testari, mai multe cazuri. Procentajul de infectare avansat din cifre este de aproximativ 4%.

Dar noi ne-am ales cu 'arestul' de 48 de ore in spital de acum inainte. Si acum spunem ca e normal. Daca e normal, de ce mai trebuie 'arest' in spitale pline de bacterii ucigase si supraaglomerate? Unde se va face 'arestul' daca totul este plin din cauza internarilor fortate? Care este motivul real al 'arestului' din spital?

onlinesport.ro: Vadim Cusnarencu



Ministrul Sanatatii recunoaste pentru prima oara ceea ce scriam cu o zi inainte, dar dupa ce a trecut legea 'arestului' in spital