Extrasport

Este corect noul pret propus pentru mastile de protectie?

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a afirmat marți că una dintre principalele preocupări este ca, în România, să se găsească măşti de protecţie în magazine după data de 15 mai, la un preţ în jurul a 2 lei, conform EVZ.

Pretul de aproximativ de 2 lei era stabilit la raft si inaintea crizei de sanatate. 

Insa, tot in aceeasi perioada ianuarie 2020 sau chiar februarie in cazul in care se achizitiona o cutie de 50 de masti, pretul pentru cutie ajungea la aproximativ 30-40 de lei. Cu alte cuvinte, la volum, pretul mastii ajungea undeva sub 1 leu.

Ramane de vazut daca acest lucru se va pastra si in noua configuratie sau daca pentru o cutie de 50 de masti se va plati un pret de aproximativ 100 de lei.

In perioada starii de urgenta pretul per bucata la o farmacie oarecare varia intre 5 si 7 lei.

Odata cu anuntul autoritatilor ca purtarea mastii va deveni obligatorie in spatiile inchise si mijloacele de transport in comun dupa data de 15 mai oferta a devenit variata.

Magazinele online comercializeaza masti la set de 50 de bucati care ajung la pretul de 2.60 lei cu transportul inclus, in timp ce intr-un hipermarket dintre cele frecventate de romani acelasi set de masti cumparatorii platesc cu un leu mai mult pe bucata fata de online.



Este corect noul pret propus pentru mastile de protectie?