Extrasport

Cercetatori din Australia ar fi descoperit medicamentul minune impotriva coronavirus

Sursă foto: https://twitter.com/eNCA

O echipa de cercetatori de la Universitatea Monash din Melbourne sustine ca un medicament existent acum pe piata este capabil sa distruga noul virus gripal (COVID-19) in doar 48 de ore.

Ivermectina, pe piata sub numele de Stromectol, este un antiparazit folosit in mod curent ca antiparazit la animale pentru eradicarea paduchilor si tratarea scabiei, anunta coronavirusul-in-48-de-ore-au-descoperit-cercetatorii-la-ce-se-foloseste-ivermectina-19047843" target="_blank">Mediafax.

Studiul a fost publicat in revista Antiviral Research, mai scriu si cei de la Marca despre descoperirea australienilor.

Insa de la studiul in laborator, unde s-a descoperit ca o singura doza a reusit sa elimine intreg materialul genetic al virusului in 48 de ore si pana la testarea substantei la oameni ramane o cale destul de lunga.

Daca in continuare discutia despre aparitia unui vaccin anti coronavirus nu poate fi luata in calcul mai devreme de 12 pana la 18 luni, oamenii de stiinta acrediteaza ideea ca mai degraba un medicament ar putea ajuta omenirea sa castige lupta cu noul virus gripal.

Medicii din intreaga lume folosesc la ora actuala diverse scheme de medicamente pentru tratarea pacientilor infestati cu Covid-19, fara a exista o politica unitara la nivel de medicamentatie.



Cercetatori din Australia ar fi descoperit medicamentul minune impotriva coronavirus