Extrasport

Ce e distractiv la emag.ro de Black Friday: Pregătește-te de mâța neagră

Emag.ro face de ceva ani niste intalniri inainte de Black Friday pentru a promova in presa, intr-un mod considerat de ei informal (BTL - below the line) campania de reduceri din Vinerea Neagra. Insa, nici dupa atatia ani, nu a reusit sa isi rezolve problema.

Promovarea este legata in general de cresterile 'la cincinal' aduse serviciilor emag. Ba s-au bagat cateva milioane in servere, ba s-a deschis un depozit de mii de metri patrati etc. etc. Anul acesta, in 2017, s-au investit 10 milioane de euro intr-o banda automata pentru transportul coletelor in depozit.

Insa, an de an, site-ul emag.ro nu functioneaza dimineata in primele zeci de minute de Black Friday, cele in care practic se evaporeaza produsele cu reduceri importante si reale. Si nimeni dintre cei care merg la evenimentul emag.ro de dinainte de Black Friday nu intreaba: site-ul va merge, s-a facut ceva in sensul asta? Nu, nu e de interes. Poate tinem minte si mergem noi la anul sa ii intrebam ca de la digital la digital.

In ciuda investitiilor de milioane, emag.ro se plange an de an ca platforma nu poate sustine cateva sute de mii de utilizatori simultan care, culmea, vor sa comande. Scuza? Una care nu sta in picioare: „nu are sens sa investim sume mari pentru un varf de trafic care are loc doar pentru cateva ore pe an”. Sunt atatea solutii in ziua de azi pentru a avea un site functional, chiar si un site mult mai mare decat emag, incat aceasta scuza nu sta in picioare. 

Așa că pregătește-te nervos să vezi mâța neagră de mai sus vineri dimineață timp de zeci de minute bune, răstimp in care siteul - cel mai probabil - nu va functiona și în care se vor evapora toate reducerile reale din primele minute de Black Friday. Dar banda de 10 miloane cu siguranta se va invarti, incepand sa transporte coletele care se comanda de pe un site care nu merge. 

Si, intre timp, asteptam Amazon si la noi, desi chiar si acum a ajuns atat de simplu sa comanzi online de la Amazon din Germania la niste preturi in 99% din cazuri mai mici decat pe orice platforma online din Romania, fara a mai vorbi de calitate a serviciilor si produselor. Comenzile din Romania au fost facute doar cand a existat presiunea timpului.



Ce e distractiv la emag.ro de Black Friday: Pregătește-te de mâța neagră