Baschet

Romania tinteste sus la EuroBasket

Sursă foto: frbaschet.ro

Desi porneste cu ultima sansa in grupa de la Cluj-Napoca si a castigat un singur meci din cele sase disputate in perioada de pregatire, nationala masculina de baschet a Romaniei are un obiectiv indraznet la Campionatul European din acest.

Tricolorii n-au mai jucat la un European din 1987, iar sansa primita in acest an cu organizarea unei grupe la Cluj in cadrul EuroBasket este una uriasa pentru dezvoltarea baschetului romanesc in viitorul apropiat.

Romania va infrunta Spania, Muntenegru, Croatia, Ungaria si Cehia, ultimele doua fiind adversare cat de cat accesibile, comparativ cu Spania, echipa dintr-o alta galaxie a baschetului mondial.

Vlad Moldoveanu, liderul generatiei actuale la echipa nationala a Romaniei, spune ca tricolorii au drept obiectiv obtinerea a doua victorii, ceea ce ar echivala cu prezenta in faza finala de la Istanbul.

“Nu stiu cati ne dau sanse la calificare, dar noi am pornit la drum cu gandul clar de a castiga doua meciuri si de a ajunge la Istanbul”, a spus Moldoveanu intr-un interviu acordat pentru frbaschet.ro

“Cehia vine fara cei mai buni jucatori de pozitia 5, care sunt, de fapt, si cei mai buni jucatori din echipa, iar in aceste conditii sansele noastre cresc mult in lupta cu Cehia. Cu Ungaria ne-am batut mai mereu de la egal la egal. Intr-adevar, ei ar fi un avantaj daca ar fi venit DeAndre Kane. fundasul american naturalizat. Am inteles ca nici el nu va veni, deci si partida cu maghiarii ne este accesibila”, a adaugat Moldoveanu.

Romania debuteaza la EuroBasket vineri seara de la 20:30 contra Cehiei, teoretic cel mai la indemana adversar al tricolorilor. Programul complet al Romaniei la EuroBasket.



Romania tinteste sus la EuroBasket