Baschet

Rușine sub panou. România învinsă acasă de Luxemburg în precalificările pentru Cupa Mondială din 2027

Sursă foto: https://www.facebook.com/romania.basketball/

Naționala masculină de baschet a României a pierdut meciul cu Luxemburg disputat pe teren propriu, la Cluj-Napoca, după ce în ultimul sfert a avut peste 20 de puncte avans.

Luxemburg s-a impus cu un neverosimil 76-72, după ce la finalul sfertului al patrulea tabela a arătat 67-67.

La primul meci cu Mihai Silvășan pe banca tehnică în calitate de antrenor al naționalei, echipa României a părut că va câștiga la scor meciul cu modesta echipă a Luxemburgului.

Cu puțin peste opt minute rămase din meci România conducea cu 61-38. 

A urmat o secvență de coșmar pentru tricolori care au mai înscris doar șase puncte până la final, timp în care luxemburghezii au marcat din toate pozițiile.

România a egalat scorul 67-67 în ultimele secunde din timpul regulamentar, cu primul coș după 20 de puncte la rând încasate de la o echipă din lumea a patra a baschetului european.

S-a intrat în prelungiri unde Luxemburg a dominat jocul, profitând de lipsa de idei a tricolorilor sub panoul advers.

Din Grupa B a precalificărilor la Cupa Mondială din 2027 mai evoluează Norvegia.

În total, zece echipe naționale din Europa, au intrat în această fază a calificărilor.

Următorul meci al României în Grupa B va fi pe 21 noiembrie în deplasare cu Norvegia, după care trei zile mai târziu vom juca returul din Luxemburg, pentru a încheia grupa pe teren propriu cu Norvegia, în 23 februarie 2025.

Prima clasată se califică în a doua faza a precalificărilor, precum și cea mai bună echipă de pe locul al doilea.Rușine sub panou. România învinsă acasă de Luxemburg în precalificările pentru Cupa Mondială din 2027