Baschet

Eurobasket debuteaza la Cluj si in alte trei orase din Europa

Editia din acest an a Campionatului European de baschet masculin se va desfasura in patru orase diferite dupa un concept inovator pe care il vom vedea pus in practica si de UEFA la EURO 2020. Romania va juca la Cluj-Napoca intr-o grupa infernala din care face parte si tripla campioana Spania.

Cluj-Napoca va gazdui meciurile uneia dintre cele patru grupe, iar Romania se numara printre echipele participante alaturi de alte formatii puternice, cum ar fi Spania, Croatia, Muntenegru, Ungaria si Cehia.

Primele patru din fiecare grupa se califica in faza optimilor de finala, iar misiunea Romaniei se anunta una infernala, daca nu chiar imposibila tinand cont de numele si valoarea adversarilor intalniti.

Meciurile grupei de la Cluj-Napoca se vor desfasura in moderna Sala Polivalenta, arena a carei capacitate a fost marita la 9.300 de locuri.

Romania debuteaza contra Cehiei, vineri seara de la 20:30, in aceeasi zi disputandu-se partidele Ungaria – Croatia (16:00) si Spania – Muntenegru (18:45).

Programul complet al Romaniei la EuroBasket 2017:

vineri, 1 septembrie: Romania – Cehia (20:30)

sambata, 2 septembrie: Romania – Croatia (20:30)

luni, 4 septembrie: Romania – Spania (20:30)

marti, 5 septembrie: Romania – Ungaria (20:30)

joi, 7 septembrie: Romania – Muntenegru (20:30)

Componenta celorlalte trei grupe este urmatoarea:

Grupa A (Helsinki): Polonia, Franta, Grecia, Finlanda, Islanda, Slovenia.

Grupa B (Tel-Aviv): Ucraina, Israel, Lituania, Georgia, Italia, Germania.

Grupa D (Istanbul): Marea Britanie, Rusia, Serbia, Letonia, Turcia, Belgia.Eurobasket debuteaza la Cluj si in alte trei orase din Europa