Fotbal American

Un singur lucru lipsește din cazul Damar Hamlin: diagnosticul. Presa mainstrem își pune cititorii la zid, în loc să ceară diagnosticul

Damar Hamlin a fost externat și trimis acasă pe data de 11 ianuarie 2023, după ce a căzut pe teren pe 2 ianuarie. Specialiștii care l-au tratat au spus de toate, doar diagnosticul nu.

Hamlin a căzut pe teren pe data de 2 ianuarie 2023, la scurt timp după un impact cu un adversar. Clubul său, Bills, a anunțat că a suferit un „stop cardiac”, ceea ce înseamnă oprirea inimii din cauze electrice. Stopul cardiac este diferit de infarct, acesta din urmă fiind cauzat de cheaguri de sânge sau blocarea arterelor din alte cauze medicale. Anunțul unui club la scurt timp după încident nu poate fi considerat un diagnostic, un club sportiv nu are nici atribuții și nici expertiză medicală. În plus, un diagnostic nu se poate stabli fără analize și investigații. Bills a anunțat stopul cardiac la câteva ore după incident.

În presă s-a speculat faptul ca Hamlin a suferit o „commitio cordis”, adică un impact în zona pieptului care a blocat inima. Commotio cordis este provocată de un impact în zona pieptului, din cauza unui obiect (minge dură, puc de hochei etc. sau lovitură de pumn sau umăr). În NFL, singurul deces pe teren a avut loc acum 50 de ani. În același timp, commotio cordis poate surveni dacă inima este slăbită din alte cauze, conform specialiștilor.

Stopul cardiac și commotio cordis rămân, pe moment, doar speculații. Doctorii de la Buffalo Medical Center care au avut grijă de Hamlin, care l-au resuscitat a doua oară la spital și care l-au supus unor investigații extinse între 3 și 11 ianuarie 2023 nu au adus până acum lumină în diagnosticul jucătorului. Doctorii  nu au spus ce a cauzat stopul cardiac și dacă Damar suferea și încă suferă de vreo afecțiune  care a cauzat sau favorizat stopul cardiac.

Doctorii s-au limitat să dezvăluie informații pentru rețelele sociale, precum că Hamlin s-a trezit și a întrebat cine a câștigat meciul sau că a spus „vă iubesc, băieți” către colegii săi la câteva zile după ce s-a trezit.

Diagnosticul oficial? Nu. Acesat nu există. Cel puțin nu încă.

Ziarele mari își aruncă cititorii în derizoriu în loc să investigheze

Informația este importantă, deoarece pe Twitter - singura rețea socială din lume la acest moment unde este permisă libertatea de exprimare - sunt foarte mulți oameni speriați sau care afirmă că vaccinul mRNA ar putea fi cauzat căderea lui Hamlin prin formarea unor cheaguri de sânge în organism. Oameni care povestesc despre prieteni decedați în somn injectați de covid, care afirmă că nu mai trăit așa ceva, care spun că nu au mai văzut niciodată atâția sportivi căzuți pe terenul de sport vreodată, care au vizionat filmul Died Suddenly.

Aceste afirmații trebuie adresate și nu aruncate în ridicol, fără dovezi, așa cum pe data de 5 ianuarie, ca la o comandă, au făcut majoritatea siterurilor mainstream, precum BBC; NBC, Washington PostLA Times și multe multe altele.

Lumea trebuie să știe oficial și dacă Hamlin era vaccinat, acest lucru trebuie de asemenea clarificat pentru a înăbuși „teoria conspirației” acuzată de presa internațională în cazul Hamlin.

Ziarele mari preferă să își acuze proprii cititori de conspirații, toate deodată la un clic de degete, dar nu au un diagnostic și nici nu presează Spitalul Buffalo Medical Center să publice oficial acest diagnostic încă necunoscut. Și nici nu clarifică și nici nu presează în interes public dacă Hamlin era sau nu vaccinat.

Temerile oamenilor trebuie adresate de presă și autorități, nu aruncate în derizoriu parcă special și la comandă. Oamenii trebuie să afle rezultatele lui Hamlin și statutul său vaccinal și de asemenea al tututor celor sănătoși care decedează subit în somn sau din picioare din cauze cardiovasculare. Trebuie să afle dacă decesele subite afectează persoane vaccinate sau nevaccinate  pentru a merge mai departe și afla cauzele, de la mRNA-un sintetic la virusul covid în sine sau altele. Dar trebuie investigat și transparentizat ceea ce acum se întâmplă.

Așa cum toată planeta a făcut zeci de miliarde de teste de covid, așa acum trebuie făcut post-mortem standard oamenilor decedați fără probleme de sănătate cunoscute anterior. Cu acceptul familiei, aceste teste pot detecta proteina Spike în țesuturile care au cauzat decesul și pot determina dacă aceasta provine de la serul mRNA-ul sintetic sau de la virusul natural. Iar de aici se pot lua mai departe decizii asumate și fără presupuneri sau conspirații.

Vadim Cușnarencu



Un singur lucru lipsește din cazul Damar Hamlin: diagnosticul. Presa mainstrem își pune cititorii la zid, în loc să ceară diagnosticul