Fotbal American

Vești și mai bune despre Hamlin

După de joi seară jucătorul căzut pe teren în NFL, Damar Hamlin, era mai bine, vineri seară el este și mai bine, fiind capabil să vorbească și să respire singur, fără ajutorul aparatelor medicale.

Veștile bune cu privire la starea de sănătate a lui Damar Hamlin au continuat vineri, Buffalo Bills anunțând că i-a fost îndepărtat tubul de respirație peste noapte și, în sfârșit, a putut vorbi cu echipa sa și cu personalul medical care îi acordă îngrijire.

Bills a oferit o altă actualizare majoră despre Hamlin, după ce acesta a suferit un stop cardiac în timpul meciului NFL de luni seară împotriva Cincinnati Bengals.

„Conform medicilor de la UCMC, tubul de respirație al lui Damar a fost îndepărtat peste noapte. El continuă să progreseze remarcabil în procesul de recuperare”, se arată în declarația postată pe Twitter.

„Funcția lui neurologică rămâne intactă și a putut vorbi cu familia și cu echipa sa de îngrijire”, au afirmat cei de la Bills.

 Bills a confirmat, de asemenea, rapoartele conform cărora Hamlin s-a alăturat întâlnirii echipei de vineri dimineață prin FaceTime și a împărtășit un mesaj important: „Vă iubesc băieți”.

Antrenorul principal Sean McDermott a vorbit vineri cu presa și a spus că Hamlin a părut să fie bine dispus în timp ce a ținut un scurt apel video cu echipa.

„Nu a fost o interacțiune lungă, așa cum vă puteți imagina în situația lui, dar a făcut semne cu mâinile, gesturi cu mâinile. A arătat simbolul inimii, probabil și apoi le-a făcut semnul ok cu degetul mare. A fost puțin cam greu de auzit, dar  a spus: Vă iubesc băieți”, a mai declarat McDermott.

Ceea ce nici pâna la acest moment nu se știe la nivel de declarații oficiale este ce a cauzat căderea lui Hamlin. Presa a pus diagnosticul de „comottio corditis”, adică un stop cardiac declanșat de o lovitură în piept. Clubul Buffalo Bills a anuțat pe Twitter că Hamlin a suferit un stop cardiac. Totuși, cel puțin nu încă, nici un specialist care are grijă de Hamlin la spital nu a afirmat nimic în acest sens, nici despre comottio corditis și nici despre un stop cardiac. Problema la comottio corditis este că aceasta se diagnostichează corect doar la autopsii, după ce se exclud alte cauze. Ceea ce doctorii care au grijă de Hamlin trebuie să clarifice măcar este dacă a fost vorba despre un stop cardiac sau despre un infarct.



Vești și mai bune despre Hamlin