Ciclism

Mathieu van der Poel, victorie solitară în Clasica E3

Sursă foto: captura eurosport

Sezonul clasicelor de primăvară a continuat, vineri, cu E3 Saxo de la Harelbeke (Belgia), cursă de 207.6 km câștigată de olandezul Mathieu van der Poel.

Campionul mondial pe șosea din 2023 a atacat cu 43 de kilometri rămași până la final pe celebra cățărare Paterberg din ”munții” Flandrei.

Van der Poel s-a desprins de unul singur în fruntea cursei într-un moment în care marele său rival Wout van Aert a căzut în tentativa de a ține ritmul cu acesta.

Van Aert s-a ridicat rapid și a încercat să revină asupra lui Van der Poel cu un atac pe cont propriu la rândul său.

La un moment dat între cei doi mai rămăseseră doar zece secunde și exista un contact vizual evident, dar pe cățărările rămase din traseu Van der Poel s-a dovedit a fi mai puternic reușind să mărească ecartul.

În ultimii 20 de kilometri ploaia a apărut în meciul Clasicei E3, astfel că Van Aert a abandonat urmărirea, fiind la rândul său ajuns de un grup din spate.

Van der Poel a trecut primul linia de sosire trecându-și în cont prima victorie la doar a doua cursă din 2024, după ce fusese al 10-lea în Milano – San Remo.

Jasper Stuyven de la Lidl-Trek a venit al doilea în E3, la un minut și jumătate după Van der Poel, iar Van Aert s-a resemnat cu a treia poziție a podiumului, după ce în 2023 câștiga cursa care precede o altă clasică belgiană, Gent – Wevelgem, programată duminică, 24 martie.



Mathieu van der Poel, victorie solitară în Clasica E3