Ciclism

Unul dintre favoriții clasicelor pe pavate ratează Turul Flandrei și Paris-Roubaix după o căzătură teribilă

Sursă foto: https://twitter.com/mundociclistico

Belgianul Wout van Aert s-a ales cu mai multe fracturi după o căzătură masivă în care a fost implicat, miercuri, în Traversând Flandra, cursă clasică pe pavate care a servit drept ultimă pregătirea înaintea Turului Flandrei, monumentul programat la finalul acestei săptămâni.

Van Aert se afla în grupul de frunte cu mai puțin de 70 de kilometri până la final când s-a produs căzătura pe o zonă de coborâre la mare viteză.

Belgianul a suferit mai multe fracturi la coaste și claviculă, fiind transportat de pe șosea direct la spital cu ambulanța.

Cotat printre favoriții la câștigarea celor mai importante curse clasice pe pavate din calendar, Wout van Aert va rata Turul Flandrei și Paris-Roubaix din acest an.

”Nu este clar în acest moment care va fi perioada de recuperare”, se arată în comunicarea oficială a echipei olandeze Jumbo-Lease a Bike.

Van Aert fusese învins recent de marele său rival Mathieu Van der Poel în clasica E3 Saxo de la Harelbeke, unde a încheiat al treilea.

Cursa Traversând Flandra a fost câștigată de americanul Matteo Jorgenson, unul dintre coechipierii lui Van Aert, după un atac dintr-un grup restrând cu mai puțin de zece kilometri înaintea finalului.

Podiumul a fost completat de norvegianul Jonas Abrahamsen (Uno-x) și de elvețianul Stefan Kung (Groupama-FDJ), ajunși la sosire cu 29 de secunde în urma lui Jorgenson.

Adus în acest an de la Movistar, Matteo Jorgenson trăiește la cei 24 de ani ai săi cel mai bun sezon din carieră, după ce a câștigat Paris-Nisa la general în fața marelui favorit de acolo Remco Evenepoel, unul dintre cei trei rutieri cu pretenții la Turul Franței din ciclismul actual.



Unul dintre favoriții clasicelor pe pavate ratează Turul Flandrei și Paris-Roubaix după o căzătură teribilă