Ciclism

Mathieu van der Poel și-a găsit nașul. Un danez i-a smuls victoria la sprint

Sursă foto: https://twitter.com/GentWevelgem

Clasica belgiană Gent-Wevelgem s-a redus la un sprint în doi după 253 de kilometri și mai multe sectoare de piatră cubică pentru a-și desemna câștigătorul.

Pentru prima dată în carieră la nivel de seniori olandezul Mathieu van der Poel și danezul Mads Pedersen au luptat unul contra altuia pentru o victorie din evadare.

Câștig de cauză a avut Pedersen, rutierul echipei Lidl-Trek având picioare mai puternice la sprintul de final.

Van der Poel a plătit tribut efortului depus în urmă cu doar trei zile când a câștigat pe ploaie clasica E3 Saxo de la Harelbeke după un atac solitar.

O figură pe care campionul mondial din 2023 a încercat să o repete și în Gent-Wevelgem când a atacat la prima trecere peste Kemmelberg, cu 86 de kilometri înaintea finalului.

Șapte rutieri s-au desprins din grupul principal cu Van der Poel vârf de lance, dar echipa Lidl-Trek a avut nu mai puțin de trei oameni și a jucat la mai multe capete pentru a-l obosi pe olandez.

Până la urmă tactică echipei americane s-a dovedit inspirată, Van der Poel fiind obligat să tragă în două rânduri pentru a-l anihila pe italianul Jonathan Milan trimis de Lidl-Trek la atac din grupul de evadare.

Ultimul cuvânt i-a aparținut lui Pedersen, campionul mondial din 2019 care și-a trecut în cont a doua victorie în Gent – Wevelgem, după cea obținută în 2020 de asemenea la sprint dintr-un grup restrâns, și a 41-a din întreaga carieră.

Interesant este că Pedersen și Van der Poel au mai dat un sprint în urmă cu 11 ani pentru victorie în cursa juniorilor la Campionatul Mondial, unde olandezul l-a învins pe danez.

Pe ultima treaptă a podiumului la Wevelgem a urcat belgianul Jordi Meeus de la echipa Bora.

Clasicele pe pavate continuă la jumătatea săptămânii viitoare cu ”Traversând Flandra”, pentru ca duminică să fie programată o nouă ediție de Turul Flandrei, cursa monument pe pavate din Belgia.



Mathieu van der Poel și-a găsit nașul. Un danez i-a smuls victoria la sprint