Ciclism

Jasper Philipsen a obținut victoria în Milano – San Remo, prima cursă Monument din 2024

Sursă foto: https://twitter.com/Milano_Sanremo

Rutierul belgian Jasper Philipsen și-a trecut în cont prima lui victorie în Milano – San Remo după un sprint dintr-un grup redus pe Via Roma din San Remo, la capătul a 288 de kilometri și peste șase ore de cursă.

 

În vârstă de 26 de ani, Jasper Philipsen a rezistat atacurilor de pe Cipressa și Poggio, ultimele două cățărări de pe traseu, dovedindu-se cel mai puternic dintre rutierii care au ajuns să sprinteze pentru victorie pe Via Roma.

Pentru Philipsen este prima victorie din carieră într-o cursă Monument din ciclismul de șosea, echipierul de la Alpecin-Deceuninck ajungând la două succese în acest an. Philipsen mai câștigase o etapă în Tirreno-Adriatico, întrecere încheiată pe locul 81 la general.

Podiumul din Milano – San Remo, cursă ajunsă la ediția cu număru 115, a fost completat de australianul Michael Matthews de la Jayco-Alula și de la slovenul Tadej Pogacar de la UAE.

Cotat printre favoriții la victorie, Pogacar a încercat în două rânduri să se desprindă din pluton pe Poggio, fără a reuși să facă diferența.

”Am așteptat prea mult pe Poggio”, a spus Pogacar la final.

Slovenul s-a mulțumit cu un loc pe podium, iar de luni va face parte din pluton în Turul Cataluniei.

Mathieu Van Der Poel, câștigătorul din 2023, a încheiat cursa pe locul zece la prima lui apariție din acest an în tricoul de campion mondial pe șosea.

Van Der Poel a jucat un rol decisiv în anihilarea atacurilor lui Pogacar, ceea ce l-a ajutat pe coechipierul său Philipsen să rămână în grupul de frunte.

Este pentru a 23-a oară în istoria Milano – San Remo când victoria revine unui rutier belgian. Italia rămâne în frunte cu cele mai multe succese, 51 la număr.

 


Jasper Philipsen a obținut victoria în Milano – San Remo, prima cursă Monument din 2024