Ciclism

Demonstrație de forță din partea lui Jonas Vingegaard la prima apariție în acest an

Sursă foto: https://twitter.com/vismaleaseabike

Danezul Jonas Vingegaard începe anul în forță și lansează un mare semnal de alarmă pentru rivalii săi în perspectiva Turului Franței, competiția etalon din ciclismul mondial pe care a câștigat-o în ultimii doi ani.

Rutierul echipei Visma a câștigat Gran Camino, o cursă pe etape desfășurată în zona de nord-vest a Spaniei pe un traseu montan.

După un contratimp individual disputat la A Coruna și în care s-a clasat doar la 45-lea, Vingegaard a făcut spectacol câștigând de o manieră entuziasmantă următoarele trei etape.

Pe lângă clasamentul general, Vingegaard a mai încheiat primul și în ierarhia cățărătorilor și cea pe puncte.

Al doilea la general a fost francezul Lenny Martinez de la Groupama-FDJ, la un minut și 55 de secunde, în timp ce podiumul a fost completat de columbianul Egan Bernal, câștigătorul Turului Franței din 2019.

Următoarea cursă pentru Jonas Vingegaard va fi Tirreno-Adriatico, începând cu 4 martie.

Wout van Aert, victorios în Kuurne-Bruxelles-Kuurne

Belgianul Wout van Aert s-a impus în clasica belgiană Kuurne-Bruxelles-Kuurne la o zi după ce terminase al treilea în Omloop, cursa care a deschis sezonul de primăvară în calendarul curselor de o zi.

Echipierul de la Visma s-a impus după un sprint redus în fața conaționalului Tim Wellens și a spaniolului Oier Lazkano.

Un belgian învingător în Turul EAU

Lennert Van Eetvelt a dat lovitura în ultima etapă din Turul Emiratelor Arabe Unite și a câștigat competiția la general pentru doar două secunde în fața australianului Ben O’Connor. Spaniolul Pello Bilbao a completat podiumul.

Van Eetvelt s-a impus în etapa finală încheiată în cățărare la Jebel Hafeet, unde i-a învins pe cei doi amințiți mai sus cu 22 de secunde.

La doar 22 de ani, Van Eetvelt a obținut cea mai importantă victorie din carieră, după ce în 2023 se clasase al doilea la general în Turul Sibiului.



Demonstrație de forță din partea lui Jonas Vingegaard la prima apariție în acest an