Ciclism

Cosac are frica de mers cu bicicleta prin trafic

Sursă foto: facebook.com/FRTenis

Prezent la conferinta in care Dinamo-BikeXpert Racing Team si-a prezentat noile tricouri competitionale, fostul tenismen George Cosac, in prezent vicepresedinte al Clubului Sportiv Dinamo a vorbit mai in gluma, mai in serios despre pericolele care ii pandesc pe amatorii mersului cu bicicleta prin traficul urban.

“Si eu as veni cu bicicleta la serviciu, dar mi-e frica in conditiile in care se circula la noi”, a spus Cosac.

Din sala unul dintre sportivii legitimati la Dinamo-BikeXpert Racing Team a replicat:

“Venim noi si va luam de acasa!”

Dupa care Cosac a replicat razand:

“Aveti si ambulanta?”

Momentul a fost primit intr-un spirit de amuzament, dar in realitate frica lui George Cosac este pe deplin justificata.

Si nu vorbim aici doar de Romania, unde cultura mersului pe bicicleta ca mijloc de deplasare lipseste cu desavarsire sau, sa fim indulgenti, se afla intr-un etapa extrem de restransa ca exprimare.

E adevarat ca in ultimii ani mersul pe bicicleta a luat amploare si o vedem zilnic in numarul tot mai mare de biciclisti intalniti in trafic, dar la fel de adevarat este si ca mai avem mult de lucru la nivel de mentalitate si de infrastructura pentru biciclisti.

Numai in ultima luna au existat trei cazuri de accidente rutiere in care ciclisti sau sportivi cu renume s-au numarat printre victime. Michele Scarponi, fost castigator de Turul Italiei, si-a pierdut viata in timpul unui antrenament, Chris Froome, de trei ori castigator al Turului Frantei, a fost lovit de un sofer grabit, in timp ce pilotul de motociclism Nicky Hayden a fost bagat in spital in stare grava de un alt automobilist pe coasta Adriaticii.



Cosac are frica de mers cu bicicleta prin trafic