Tenis

Simona Halep, acuzata de un alt antrenor concediat pe SMS

Simona Halep pare sa aiba un obicei in a-si concedia antrenorii prin intermediul mesajelor text (SMS) de cativa eurocenti trimise de pe telefonul mobil. Asa a procedat recent cu Wim Fissette, cel care a pregatit-o in 2014, insa si anul trecut un alt antrenor de-al ei spune ca a patit la fel. In plus, in spatele deciziilor de a concedia lapidar antrenorii s-ar afla Virginia Ruzici, fosta jucatoare de tenis.

Halep a povestit de buna-voie cum a scapat de Fissette: un mesaj SMS trimis catre acesta in care anunta oprirea colaborarii. Belgianul nici macar nu a catadicsit sa ii raspunda.

Folosirea SMS-urilor pentru a-si da afara antrenorii a mai fost aplicata cu succces in trecut de jucatoarea noastra. Cel putin asa sustine unul din fostii sai antrenori, Andrei Mlendea.

"Modul in care m-a anuntat m-a mahnit. Nu ma asteptam sa procedeze in felul acesta. In dimineata finalei de la US Open, am primit un SMS prin care ma informa ca, din acel moment, domnul Marcu este antrenorul ei. Eram la doua camere de ea. Asa a procedat! M-a informat ca Marcu va veni in America (n.r. – la US Open, care incepea peste o saptamana). I-am mai fost sparring la Beijing si asa s-a incheiat colaborarea. Totul s-a facut cu buna-stiinta a Virginiei Ruzici, managerul Simonei. Dansa l-a preferat pe Marcu. Se cunosc de 30 de ani, era normal. Nu de ieri, de azi", a declarat Mlendea pentru "ring".

Apoi, la randul sau, Marcu a fost concediat tot pe SMS, cateva luni mai tarziu, iar in locul sau a venit Fissette. Belgianul a primit si el un mesaj text in care era dat afara.

Simona Halep nu are la acest moment un antrenor anuntat oficial. Tot ce a spus este ca va fi un roman care sa o invete sa lupte in momentele grele. Tenisul mai inseamna insa si strategie sau tehnica, pe langa lupta. Nu de alta, dar asa lupta si Mircea Badea, are vointa necesara, nu si stiinta.

[news-110553]

Halep si Fissette au colaborat timp de zece luni in 2014. La finalul colaborarii, antrenorul belgian a scris: “Confirm ca nu o voi mai antrena pe Simona in 2015. Sunt foarte bucuros pentru anul care s-a incheiat, cu multe amintiri de pe teren si din afara terenului”.

Simona Halep a anuntat ca isi doreste in 2015 un antrenor roman si a incetat unilateral colaborarea cu Fissette.

Alaturi de Fissette, in 2014, Halep a ajuns in finalele turneelor de la Madrid, Roland Garros si Singapore, in semifinale la Wimbledon, in sferturi de finala la Australian Open si a castigat doua turnee, la Qatar si Bucuresti. De aceea, deja sunt voci pro si contra in randul fanilor dupa acest anunt, unii fiind de parere ca Halep face o mare greseala.

S-a aflat la un moment dat pe locul 2 in clasamentul WTA, incheind anul pe pozitia a treia.

Wim Fissette este un antrenor destul de important in tenis, el fiind cel care i-a adus lui Kim Klijsters doua titlul de Mare Slem dupa ce belgianca intrase intr-un con de umbra in cariera.



Simona Halep, acuzata de un alt antrenor concediat pe SMS