Tenis

Despartire prin SMS intre Simona Halep si Wim Fissette. "Nu mi-a raspuns"

Simona Halep a oferit detalii suplimentare despre despartirea de antrenorul Wim Fissette, cea care a surprins multa lume la finalul anului 2014, dupa ce jucatoarea de tenis din Romania a avut un sezon foarte bun. Totul pare sa fi fost o despartire "romaneasca".

"Am avut rezultate foarte bune impreuna in 2014. Ii urez sa aiba rezultate foarte bune si cu alte sportive si sa avenseze in cariera. Sa spun cum l-am anuntat ca am intrerupt colabotarea. I-am dat un mesaj sa ii multumesc pentru tot, insa el nu mi-a raspuns", a spus Halep la Pro TV.

"Anul acesta inainte de meciuri nu prea am vorbit cu Wim Fissette, le-am pregatit singura. Am nevoie de un antrenor roman care are aceeasi mentalitate cu a mea, un antrenor care sa aiba dorinta victoriei", a mai spus Halep.

Halep a comentat si finala de la Singapore, in care a recunoscut inca o data, indirect, ca a gresit pentru ca a apucat-o oboseala: "Finala am pierdut-o inainte sa intru pe teren,  pentru ca am fost foarte nervoasa si foarte emotionata. Am intrat totusi si am inceput sa joc bine, dar am obosit in setul 2, in setul 2 am fost obosita", a spus Halep, care jucase un meci anterior, inutil, in grupe, de trei seturi cu Ana Ivanovic, fara sa asculte sfaturile lui Wim Fissette, dar si ale altor specialisti.

Halep si Fissette au colaborat timp de zece luni in 2014. La finalul colaborarii, antrenorul belgian a scris: “Confirm ca nu o voi mai antrena pe Simona in 2015. Sunt foarte bucuros pentru anul care s-a incheiat, cu multe amintiri de pe teren si din afara terenului”.

Simona Halep a anuntat ca isi doreste in 2015 un antrenor roman si a incetat unilateral colaborarea cu Fissette.

Alaturi de Fissette, in 2014, Halep a ajuns in finalele turneelor de la Madrid, Roland Garros si Singapore, in semifinale la Wimbledon, in sferturi de finala la Australian Open si a castigat doua turnee, la Qatar si Bucuresti. De aceea, deja sunt voci pro si contra in randul fanilor dupa acest anunt, unii fiind de parere ca Halep face o mare greseala.

S-a aflat la un moment dat pe locul 2 in clasamentul WTA, incheind anul pe pozitia a treia.

Wom Fissette este un antrenor destul de important in tenis, el fiind cel care i-a adus lui Kim Klijsters doua titlul de Mare Slem dupa ce belgianca intrase intr-un con de umbra in cariera.



Despartire prin SMS intre Simona Halep si Wim Fissette. "Nu mi-a raspuns"