Roland Garros

Djokovic, la un meci de Marele slem

Tenismenul sarb Novak Djokovici este la un singur meci de o performanta istorica, Marele slem, ce presupune castigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam consecutiv, dupa ce s-a calificat, vineri, in finala la Roland Garros.

Liderul ATP a castigat pana acum Wimbledon, US Open, ambele in 2011, si Australian Open, in acest an, iar o victorie duminica i-ar pemite sa realizeze Marele slem, ceea ce numai americanul Donald Budge in 1938 si australianul Rod Laver in 1962 si 1969 au reusit pana in prezent.

"Este cu adevarat un vis, acum as vrea sa savurez aceasta victroie si sa ma gandesc la finala", a declarat jucatorul sarb, dupa ce a trecut, vineri, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-3, de elvetianul Roger Federer, locul 3 ATP, in semifinalele turneului de la Roland Garros.

Meciul de duminica va fi a patra finala consecutiva de Grand Slam intre Djokovici si spaniolul Rafael Nadal, cele trei disputate pana acum revenindu-i liderului mondial. Finala perfecta

La randul sau, Rafael Nadal, locul 2 ATP, s-a calificat, vineri, pentru a saptea oara in finala turneului de la Roland Garros, a treia consecutiv, dupa ce l-a invins, cu scorul de 6-2, 6-2, 6-1, intr-o ora si 45 de minute, pe conationalul sau David Ferrer, locul 6 ATP.

Nadal a castigat toate cele sase finale jucate pana in prezent. El a debutat pe zgura pariziana in 2005, cand si-a trecut primul titlu in palmares, apoi numele sau a figurat pe lista invingatorilor in fiecare an, cu exceptia lui 2009, cand a fost eliminat in optimile de finala.

Mediafax



Djokovic, la un meci de Marele slem