Tenis

Halep o spulbera pe Siniakova in bizara finala de la Shenzhen

Sursă foto: twitter.com/ShenzhenOpenWTA

Mutata de afara intr-o sala improvizata, fara spectatori si fara suport video pentru transmisia TV, finala dintre Simona Halep si Katerina Siniakova a fost una extrem de spectaculoasa si castigata pana la urma, in trei seturi, de jucatoarea noastra. Halep si Begu, campioane de dublu la Shenzhen.

Halep s-a impus, cu 6-1, 2-6, 6-0, dupa un meci disputat practic in balon, in conditii total diferite fata de cele experimentate de-a lungul saptamanii la Shenzhen.

Prin decizia de a muta meciul in sala si de a returna banii spectatorilor, organizatorii au starnit un val urias de proteste pe retelele de socializare, unde au existat si fani care au pus o intrebare legitima: daca in locul Katerinei Siniakova s-ar fi aflat Maria Sharapova, tot la fel ar fi stat lucrurile?!

Conteaza mai putin, importanta ramane victoria obtinuta de Halep care, dupa un set secund in care si-a pierdut de trei ori serviciul, nu i-a mai lasat nicio sansa adversarei in decisiv luandu-si revansa pentru infrangerea din 2017 cu un 6-0 pe care Siniakova nu-l va uita prea curand.

Pentru Simona Halep este al doilea titlu obtinut la Shenzhen, dupa cel din 2015, si al 16-lea din cariera. Halep a disputat pana acum 28 de finale, doua dintre acestea de Mare Slem.

Asa am trait Halep - Siniakova in finala improvizata de la Shenzhen

Pentru Halep urmeaza o saptamana de pauza, dupa care va evolua la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului, acolo unde va incerca sa-si depaseasca cea mai buna performanta, sferturi de finala.

Halep ar putea pierde primul loc in fata Garbinei Muguruza, jucatoare care a primit un wild card la Sydney, dar are certitudinea ca va fi cap de serie numaul unu la Australian Open.



Halep o spulbera pe Siniakova in bizara finala de la Shenzhen