Tenis

Halep si Begu, campioane de dublu la Shenzhen

Sursă foto: facebook.com/shenzhenopentennis

Saptamana de la Shenzhen se incheie cu o dubla victorie romaneasca, dupa ce Simona Halep a cucerit titlul in proba de simplu.

In proba de dublu, perechea formata din Simona Halep si Irina Begu a castigat trofeul dupa o finala contra cehoaicelor Barbora Krejcikova si Katerina Siniakova, principalele favorite, pe care le-au invins cu 1-6, 6-1, 10-8.

O victorie spectaculoasa pentru dublul romanesc, Halep si Begu, jucatoare care au intrat in competitia de la Shenzhen pentru a-si face meciuri in picioare la inceputul sezonului.

Finala de dublu a avut loc de asemenea pe terenul improvizat in sala, la fel cum se desfasurase si ultimul act de la simplu, acestea din cauza ploii si a prognozei negative pe urmatoarele zile.

Pentru Simona Halep este primul titlu WTA la dublu din a doua finala, dupa ce in 2016 pierdea alaturi de Monica Niculescu finala de la Montreal contra rusoaicelor Vesnina si Makarova.

Irina Begu ajunge la al 7-lea titlul de dublu in cariera, aceasta avand si alte cinci finale pierdute. In trei dintre ocazii Begu a triumfat alaturi de conationale: in 2012 cu Niculescu la Hobart, in 2017 cu Raluca Olaru la Bucuresti, iar acum cu Halep la Shenzhen.



Halep si Begu, campioane de dublu la Shenzhen