Billie Jean King Cup

Victorie! Simona Halep castiga maratonul cu Caroline Garcia. Romania la o victorie de finala Fed Cup!

Sursă foto: https://twitter.com/BoechieT/

Simona Halep a invins-o pe Caroline Garcia, cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, dupa un meci maraton de aproape trei ore si aduce Romania din nou la conducere in semifinala Fed Cup contra Frantei (2-1).

Inceputul meciului i-a apartinut lui Caroline Garcia, jucatoare care a n-a ratat niciun prim serviciu in primele doua game-uri. Frantuzoaicei i-au intrat toate mingile si a jucat agresiv pentru un 4-0 care a suprins-o pe Simona Halep.

Un break la zero i-a adus fostei lidere mondiale primul game pe tabela, dupa care Halep si-a castigat serviciul in premiera in urma unui punct fabulos jucat pe diagonala scurta a terenului. Simona s-a descarcat emotional dupa acel punct si a aratat cat de mult isi doreste sa castige meciul.

Asa am trait Fed Cup: Simona Halep contra Caroline Garcia

Bratul lui Garcia s-a inmuiat vizibil si Halep a recuperat al doilea break jucand de la egal la egal cu adversara din Hexagon, dupa care si-a castigat autoritar serviciul anuland avantajul frantuzoaicei (4-4).

Halep a trecut in premiera la conducerea cu break in fata (5-4) si a avut 30-0 in game-ul care ar fi trebuit sa fie cel decisiv pentru adjudecarea primului set. Prima dubla greseala din meci comisa a dereglat jocul Simonei, pentru ca apoi Garcia sa reusesca un retur castigator fabulos.

S-a facut 5-5 si dintr-odata Garcia parca s-a trezit dintr-un vis urat jucand aproape de nivelul inceputului de partida.

Frantuzoaica a trecut din nou la conducere si la 6-5 a avut doua mingi de set pe serviciul lui Halep. Jucatoarea noastra a reusit sa le anuleze pe amandoua si sa trimita setul in tie-break unde, la inceput, a condus cu 2-0.

Garcia a mentinut nivelul ridicat castigand in cele din urma cu 8-6 in tiebreak, insa la 5-5 Halep a alunecat in momentul unui sprint in spatele terenului si a cazut pe zgura. Simona s-a enervat si a aruncat racheta la pamant nemultumita de aderenta scazuta.

Halep a raspuns in stil de mare campioana si a condus cu 3-0 in debutul setului secund. Garcia a replicat si a egalat scorul dupa sase game-uri, insa Halep a inclinat balanta in favoarea sa dupa o noua serie de trei jocuri adjudecate la rand.

S-a ajuns astfel in decisiv unde cele doua jucatoare au mers cap la cap pana la 4-4, cu mentiunea ca Halep a salvat mingi de break in primele doua game-uri in care a servit.

Halep a rupt echilibrul cu break prin care prelua conducerea (5-4), pentru a inchide meciul pe propriul serviciu. Un meci cat o finala de Grand Slam si o daruire exemplara din partea Simonei Halep!



Victorie! Simona Halep castiga maratonul cu Caroline Garcia. Romania la o victorie de finala Fed Cup!