Billie Jean King Cup

Start perfect in Fed Cup! Simona Halep aduce primul punct contra Frantei

Sursă foto: https://www.facebook.com/FFTennis/

Romania conduce Franta la Rouen dupa primul meci de simplu al semifinalei Fed Cup, o partida pe care Simona Halep a castigat-o in fata Kristinei Mladenovic dupa doua seturi, scor 6-3, 6-1.

Simona Halep a avut mingi de break in fiecare dintre primele trei game-uri care au avut-o pe Kristina Mladenovic la serviciu. In primele doua jucatoarea din Romania a condus cu 40-0, de fiecare data frantuzoaica reusind sa intoarca scorul si sa salveze game-ul.

In cele din urma, la 2-2, Halep a rupt echilibru si a profitat de alte doua sanse de break la 40-15 trecand in fata. Avantajul a fost repede anulat de Mladenovic, care a replicat cu break in jocul urmator, dar pana la finalul setului Halep n-a mai cedat niciun game.

Asa am trait Simona Halep - Kristina Mladenovic in Fed Cup

Un 6-3 obtinut de reprezentanta Romaniei cu break dupa 54 de minute. Doar primele doua game-uri au avut aproape un sfert de ora, disputa fiind una apriga aproape pentru fiecare punct. De altfel niciunul dintre cele noua game-uri ale setului inaugural n-a fost adjudecat la zero si in patru randuri s-a ajuns in prelungiri.

Cel mai disputat game a fost al saptelea, la 3-3, acesta fiind adjudecat de Halep contra serviciului dupa nu mai putin de 18 puncte.

Setul secund a fost unul la discretia Simonei Halep, jucatoare care s-a impus cu un autoritar 6-1 dupa 45 de minute. O victorie categorica obtinuta de lidera echipei Romaniei, Halep respectandu-si statutul de favorita in fata unei jucatoare care i-a pus probleme in trecut.

Cinci break-uri a reusit Halep in acest meci, un prim serviciu la 76 la suta, trei asi si 19 erori nefortate fata de cele 35 comise de Mladenovic.

“A fost foarte dificil la inceput din cauza emotiilor. Sunt foarte fericit despre cum am jucat in setul secund. E dificil sa joci impotriva Kristinei. M-am simtit foarte bine si le multumesc suporterilor pentru atmosfera extraordinara. Le multumesc si francezilor pentru felul in care m-au intampinat”, a spus Halep la cald dupa victoria cu Mladenovic.



Start perfect in Fed Cup! Simona Halep aduce primul punct contra Frantei