Australian Open

Sorana Cirstea scrie istorie la Australian Open prin calificarea in optimi

Sursă foto: twitter.com

Jucatoarea Sorana Cirstea s-a calificat pentru prima data in cariera in optimile de finala de la Australian Open, cel dintai turneu de Mare Slem al anului in tenisul profesionist. Meciul a fost live text pe onlinesport.ro

Aceasta dupa ce a invins-o pe Alison Riske, vineri, cu scorul de 6-2, 7-6 (2), in ultima partida programata pe terenul numarul doi de la Melbourne. In optimi Cirstea va juca cu invingatoarea partidei Garbine Muguruza (7) - Anastasija Sevastova (32).

Cirstea a inceput meciul fara eroare si s-a distantat rapid la 3-0 si 4-1 cu un break in fata. Avea sa inchida apoi actul cu un al doilea break dupa 35 de minute de joc.

Chiar daca nu a excelat la primul serviciu, unde a avut un procentaj de doar 32%, Cirstea nu i-a oferit adversarei sale nici macar o sansa de break.

De la 1-0 in debutul setului secund, Cirstea avea sa piarda nu mai putin de trei game-uri la rand, printre acestea inregistrandu-se si un break, primul pentru Riske.

Momentul de cumpana

Meciul s-a jucat practic in game-ul cinci cand, la 1-3, Cirstea a luptat din greu pentru a-si pastra serviciul, iar momentul s-a dovedit unul decisiv in economia partidei.

Au urmat alte doua game-uri in dreptul jucatoarei noastre care, dupa ce a recuperat break-ul pierdut anterior, a trecut din nou la conducere (4-3).

S-a intrat in zona de echilibru pana la 5-5, cand Riske a reusit al doilea break si urma sa serveasca pentru trimiterea meciului in setul decisiv. Cirstea a raspuns cu un break la zero si astfel totul s-a decis la tie-break.

Un joc hotarator in care Sorana nu i-a lasat nicio sansa adversarei sale, pe care a invins-o cu 7-2.

Cu acest rezultat Sorana Cirstea isi depaseste rezultatul etalon la Australian Open, turul al treilea, si ajunge din nou in optimile de finala la un turneu de Mare Slem dupa opt ani.



Sorana Cirstea scrie istorie la Australian Open prin calificarea in optimi