Australian Open

Necunoscuta care a invins-o pe Halep da a treia lovitura la Australian Open

Chinezoaica Shuai Zhang, cea care a trimis-o acasa in primul tur de la Australian Open pe Simona Halep, a eliminat-o sambata pe Varvara Lepchenko, in turul 3. Urmatoarea tinta este semifinalista de anul trecut de la Melbourne.

Numarul 133 mondial, Zhang (27 de ani) a invins-o pe Lepchenko (nr, 51 WTA) in doua seturi, 6-1 6-3. Anterior trecuse de Alize Cornet (nr, 33 WTA) in doua seturi, 6-3 6-3.

Zhang a aratat un joc bun in care a acoperit bine terenul si a avut cateva lovituri bune, insa adversara sa a fost deseori apatica, slaba fizic si a gresit lovituri. A avut cinci sanse de break pe care le-a convertit in totalitate. A avut un procentaj de 86% la primul serviciu. 

"Sunt foarte mandra, as vrea sa castig un turneu de Mare Slem", a spus ea dupa meci. 

De cealalta parte a fileului, americanca era fiarta. Incepuse cu un break si apoi nu a putut decat sa se uite cum setul intai s-a dus lin, la fel ca si meciul. Ea a comis 26 de erori nefortate, dublu fata de adversara sa. 

Dupa aceasta victorie, Zhang ramane ultima jucatoare venita din calificari care inca joaca pe tabolul principal de la Melbourne. 

In turul 4, optimile de finala, Zhang o va intalni pe semifinalista de anul trecut de la Australian Open, americanca Madison Keys. 

Aflata la a patra participare la Australian Open, Zhang a obtinut cu Lepchenko a treia sa victorie de la Melbourne si tot a treia victorie intr-un turneu de Mare Slem. Prima fusese, asa cum am scris, cu Simona Halep.

Chinezoaica a inceput sa participe la turneele de Mare Slem in anul 2006. Pana in 2016 avusese 14 meciuri pe tabolurile principale si nici o victorie. In majoritatea turneelor de Grand Slam fusese eliminata in calificari. Acum are 17 meciuri si 3 victorii in turneele de Grand Slam.

[news-117435]



Necunoscuta care a invins-o pe Halep da a treia lovitura la Australian Open