Australian Open

Asa am trait Simona Halep - Kaia Kanepi in primul tur la Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Finalista in 2018 la Australian Open, Simona Halep a debutat la editia din acest an in postura de principala favorita.

  SET 1 SET 2 SET 3
Simona Halep (ROU) 6 6 6
Kaia Kanepi (EST) 7 4 2

SET 3, 6-2 Halep inchide meciul cu break si e in turul doi la Australian Open. Prima victorie din acest an, prima victorie din 19 august 2018 incoace!

SET 3, 5-2 Jocul s-a reluat dupa o intrerupere de patru minute. Halep a servit impecabil si s-a distantat pe tabela. Un singur game o desparte de calificarea in turul secund.

SET 3, 4-2 Break formidabil reusit de Halep, cu revenire de la 0-40. Kanepi solicita interventia medicala dupa acest game. Nu este vreo strategie, pentru ca anuntase arbitrul din scaun inca din game-ul anterior.

SET 3, 3-2 Halep alearga dintr-o parte intr-alta a terenului, tine mingea in joc si profita de mingea in fileu a adversarei (17-50 la totalul erorilor nefortate).

SET 3, 2-1 Kanepi loveste cu mingea la retur un copil de mingi in plin. Acesta alearga dupa minge, iar Halep o intreaba daca e ok. Era vorba de o fetita! In cele din urma Halep si-a castigat game-ul si arata solid la serviciu.

SET 3, 1-1 Kanepi isi castiga game-ul cu lovitura castigatoare de forehand, dar partida s-a echilibrat si Halep incepe sa arate a lidera mondiala.

SET 3, 1-0 Un singur punct cedat de Halep in acest game, pe care lidera mondiala l-a incheiat cu un as. Doar al doilea din meci.

12:38 Incepe setul decisiv cu Halep la serviciu.

Statistica: Doar patru erori nefortate comise de Halep in setul secund si cinci puncte in plus la total fata de Kanepi.

SET 2, 6-4 Dupa primul punct pierdut in acest game Halep rabufneste din nou: "misca-te odata, cap sec!". Trei mingi de set a ratat Halep pana sa inchida in cele din urma actul secund dupa o eroare nefortata a adversarei. Ambele jucatoare isi iau pauza de vestiar dupa inaintea setului decisiv. Ultimul game cu Kanepi

SET 2, 4-4 Minge de break ratata de Halep in acest game pentru cativa milimetri adeveriti de hawk eye. Kanepi pune un as in teren si apoi inchide game-ul cu lovitura castigatoare de rever.

SET 2, 4-3 Mingea venita de la Kanepi se opreste in banda fileului si Halep revine la conducere. Partida ramane una echilibrata, cu un plus de agresivitate din partea jucatoarei din Estonia.

SET 2, 3-3 Kanepi egaleaza scorul, desi arbitrul din scaun anuntase eronat "game Halep". S-a corectat rapid!

SET 2, 3-2 Halep isi castiga game-ul de serviciu si revine la conducere. Poate fi momentul de cotitura al acestui meci.

SET 2, 2-2 Dubla greseala comisa de Kanepi la minge de break pentru Halep. Din nou egalitate.

SET 2, 1-2 Kanepi trece in fata cu break. Loviturile balticei au forta si lungime, iar Halep nu reuseste sa contrabalanseze raportul din acest punct de vedere. Doar trei puncte castigate de Halep cu forehand-ul pana acum.

SET 2, 1-0 Doar pentru a doua oara in acest meci Halep se afla la conducere. A mai condus cu 2-1 in primul set, cand a avut break in fata.

11:52 Incepe setul doi cu Halep la serviciu.

Statistica: Cinci puncte au facut diferenta la total in primul set. Halep a avut doar noua lovituri castigatoare, Kanepi 12, in timp ce jucatoarea din Estonia a gresit mai mult nefortat (23). Doar 11 erori neprovocate pentru Halep.

Tie-break: 2-7

SET 1, 6-6 Doua mingi de set salvate de Halep in acest game. Setul e trimis in tie-break si Halep are un moment de eliberare.

SET 1, 5-6 Kanepi isi castiga game-ul de serviciu la 15 si pune presiune pe Halep. In continuare jucatoarea din Romania acuza o problema in deplasarea pe teren.

SET 1, 5-5 Halep inchide game-ul la zero cu primul serviciu as din acest meci.

SET 1, 4-5 Primele semne de nervozitate din partea Simonei. Aceasta transmite un mesaj catre echipa ei spunand ca nu poate impinge in picioare. Kanepi inchide game-ul de serviciu la zero.

SET 1, 4-4 Kanepi ataca furios o minge pe forehand, mingea e afara.

SET 1, 3-3 Halep raspunde cu un game la zero pe propriul serviciu. La ultima minge Simona a facut curajos pasul in fata.

SET 1, 2-3 Al doilea game la rand reusit de Kanepi si aceasta revine la conducere.

SET 1, 2-2 Kanepi raspunde cu un break la zero. Lovituri puternice din partea jucatoarei din Estonia.

SET 1, 2-1 Break reusit de Halep si vedem pentru prima data dupa mult timp pumnul strans. Kanepi a revenit de la 15-40, dar a comis o dubla eroare la avantaj pentru Simona.

SET 1, 1-1 Game la zero reusit de Halep pe propriul serviciu. Un inceput bun, promitator pentru Simona .

SET 1, 0-1 Kanepi isi castiga game-ul de serviciu, dupa ce Halep a avut minge de break la 40-30.

10:59 Incepe meciul cu Kaia Kanepi la serviciu.

Vedeti aici cotele oferite de FORTUNA pentru meciul Halep - Kanepi

10:52 Halep castiga tragerea la sorti si alege sa primeasca in debutul intalnirii. Incepe incalzirea. Kanepi joaca in negru complet, Halep a ales o bluza siclam.

10:47 Apare si Kaia Kanepi in cadru si cele doua jucatoare se indreapta spre terenul de joc.

10:42 Simona Halep e pregatita sa intre pe teren. Discuta cu Teo Cercel si cu mama sa pe culoarul de la vestiare. Alaturi de Halep mai sunt Florin Segarceanu si Adrian Marcu. Halep e relaxata si glumeste cu cei din echipa ei.

Startul meciului a fost amanat de partida dintre Mihaela Buzarnescu si Venus Williams, un meci de trei seturi si peste doua ore.


Halep nu va avea deloc o misiune usoara in primul tur contra unei jucatoare, Kaia Kanepi, in fata careia a pierdut in august 2018 ultimul meci competitiv al sezonului trecut.

Scorul intalnirilor directe este egal, 1-1, iar meciul de marti este deschis oricarui rezultat, mai ales dupa ce Halep a inceput tarziu pregatirea pentru noul sezon.

Kanepi, la randul sau, n-a mai disputat niciun meci de la optimea pierduta in fata lui Venus Williams la US Open.



Asa am trait Simona Halep - Kaia Kanepi in primul tur la Australian Open