Australian Open

Carlos Alcaraz ajunge pentru prima dată în optimi la Australian Open

Sursă foto: https://twitter.com/carlosalcaraz

Jucătorul spaniol Carlos Alcaraz s-a calificat între cei mai buni 16 jucători de la Australian Open, după ce a profitat de abandonul adversarului întâlnit în turul al treilea.

Lidera mondială și principala favorită de la Australian Open eliminată în turul 3

 

Carlos Alcaraz îl conducea pe chinezul Shang Juncheng, cu 6-1, 6-1, 1-0, după doar 66 de minute de la startul partidei, când jucătorul asiatic a decis să se retragă din cauza unei accidentări.

”Este pentru prima dată când ajung în a doua săptămână la Australian Open și este o senzație specială.

”Nu e modul prin care vrei să te califici. Anul trecut stăteam în canapeaua mea și mă uitam la meciuri, dorindu-mi să fiu și eu în a doua săptămână”, a declarat Alcaraz după meciul cu Shang.

Spaniolul va juca în optimile de finală cu sârbul Miomir Kecmanovic, jucător care a salvat o minge de meci în victoria contra lui Tommy Paul, semifinalist la AO în 2023, scor 6-4, 3-6, 2-6, 7-6 (7), 6-0.

Pentru al doilea an consecutiv poloneul Hubert Hurkacz (favorit 9) ajunge în optimile de finală. Acesta a revenit de la 0-1 la seturi și l-a învins pe francezul Ugo Humbert (21), cu 3-6, 6-1, 7-6 (4), 6-3.

Hurkacz va juca împotriva unui alt sportiv din Hexagon, Arthur Cazaux, beneficiarul unui wild card. În turul 3, Cazaux l-a trimis acasă pe olandezul Tallon Griekspoor, cu 6-3, 6-3, 6-1.



Carlos Alcaraz ajunge pentru prima dată în optimi la Australian Open