Australian Open

Aryna Sabalenka ajunge în finala Australian Open fără set pierdut

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Câștigătoare a turneului din 2023, Aryna Sabalenka s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Australian Open. Urmează Qinwen Zheng în ultimul act.

Dayana Yastremska ar putea fi model pentru Simona Halep pe drumul reabilitării în tenis

 

Jucătoarea din Belarus a eliminat-o în semifinale pe Coco Gauff din Statele Unite, cu 7-6 (7-2), 6-4, după un meci de o oră și 42 de minute.

Gauff n-a mai reușit revenirea din finala US Open 2023, când a întors de la set pierdut pentru câștigarea primului turneu major din carieră.

Sabalenka a condus cu 5-2 în primul set, după care Gauff a ridicat nivelul și a preluat conducerea la 6-5, servind pentru câștigarea setului.

Americanca n-a reușit să profite de serviciu și s-a ajuns la tie-break, unde Sabalenka a înclinat autoritar balanța.

Setul secund a stat sub semnul echilibrului până la 4-4, când Gauff a cedat break-ul și sportiva din Belarus a profitat apoi cu serviciul, chiar dacă Gauff a salvat spectaculos prima minge de meci.

Ajunsă în finală fără set pierdut de-a lungul turneului, Sabalenka va juca împotriva lui Qinwen Zheng (China).

A 12-a favorită a învins-o în a doua semifinală pe Dayana Yastremska din Ucraina, cu 6-4, 6-4.

Yastremska a ajuns până în semifinale disputând calificări, ceea ce la Australian Open s-a mai întâmplat o singură dată, în 1978.

Pentru Zheng va fi prima finală Grand Slam din carieră, aceasta devenind doar a doua jucătoare din China ajunsă într-o finală majoră, după Na Li (patru finale, dintre care două câștigate la Roland Garros în 2011 și Australian Open în 2014).

 


Aryna Sabalenka ajunge în finala Australian Open fără set pierdut