Retrospectiva sportiva 2013

Retrospectiva sportiva 2013: Dumitru Dragomir a pierdut sefia LPF

Dumitru Dragomir a pierdut pe 14 noiembrie sefia Ligii Profesioniste de Fotbal, dupa 17 ani in fruntea LPF. Sistemul sau de influenta asupra oficialilor din Liga 1 a fost ingenunchat de sistemul politic condus de Victor Ponta si Liviu Dragnea, membrii al partidului PSD, care au influentat miercuri seara alaturi sistemul de vot in favoarea lui Gino Iorgulescu, alaturi de reprezentantii a zece cluburi. Dragomir a primit si 10 salarii in valoare totala de 150.000 de euro.

Dragomir a pierdut cu 11-7 la voturi, in favoarea lui Gino Iorgulescu, devenit de pe 14 noiembrie noul presedinte al LPF.

Dragomir a petrecut 17 ani in fruntea LPF si, in cazul in care mai lua un mandat ar fi depasit 20. O schimbare era buna si este bine ca a venit, insa motivul de reticenta este ca presedintia LPF a fost decisa de primul ministru Victor Ponta, alaturi de Liviu Dragnea, unul dintre sefii PSD.

Cu o zi inaintea alegerilor, aproape de miezul noptii, s-a incheiat o sedinta secreta la Hotelul Residence in care majoritatea reprezentantilor cluburilor din Liga 1 au fost prezenti alaturi de politicienii Victor Ponta si Liviu Dragnea. Acestia din urma au cerut cluburilor sa voteze cu Gino Iorgulescu la sedinta de joi, 14 noiembrie, pentru a-l debarca pe Dumitru Dragomir, ceea ce s-a si intamplat.

La sedinta de miercuri noapte a venit Gino Iorgulescu, alaturi de oficiali de la Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlaul, Otelul Galati, Petrolul, FC Vaslui , Astra, FC Botosani si Viitorul. In hotel au fost si Victor Ponta si Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost vazut iesind din complexul Residence, la fel si Ioan Niculae de la Astra sau Gheorghe Stefan de la Ceahlaul, cel care l-a propus pe Gino Iorgulescu ca sef al LPF. Pinalty a declarat la iesire ca Dragnea nu face parte din echipa si ca nu stie cine este acesta. Victor Ponta a admis ca a fost la hotel, dar "din intamplare".

Gheorghe Hagi a venit si  la Residence. Dragomir a declarat miecuri seara ca stie ca a pierdut sprijinul lui Gigi Becali, ceea ce ar fi confirmat de prezenta Stelei la intalnirea de la Residence.

Alegeri cu pistolul la cap

Joi, la vot, fostul vicepresedinte al LPF Sandu Boc a declarat ca toata lumea care a fost in sala sa voteze a fost crispata din cauza intalnirii din ziua precedenta.

Declaratiile ii apartin lui Sandu Boc, fostul vicepresedinte al LPF. Acesta a descris atmosfera de joi, de la vot. "Toata lumea din sala a fost crispata. Toti cei care au votat erau crispati. Oameni despre care stiam ca vor vota cu Dragomir, prietenii mei si ai lui, au votat invers, cu Iorgulescu. De ce? Pentru ca miercuri seara s-a intamplat ceva", a spus Boc.

"Victore, tu ce cautai acolo? Dar, tu, Dragnea? Nici unul nu avea ce sa caute, trebuiau sa lase lucrurile sa mearga normal. E normal sa se implice ei?", s-a intrebat Boc.



Retrospectiva sportiva 2013: Dumitru Dragomir a pierdut sefia LPF