Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Romania a invins Suedia in duelul pentru locul 7

Echipa feminina de handbal a Romaniei a incheiat pe locul sapte turneul olimpic de la Beijing, dupa ce a invins in ultimul meci de clasament reprezentativa similara a Suediei, cu 34-30 (17-15).
Cele mai bune marcatoare din echipa tricolora au fost Adina Meirosu si Ionela Galca-Stanca, ambele cu sase reusite in cont, acestea fiind urmate la un gol de Valentina Ardean-Elisei si Ani Senocico.

Golgetera intalnirii a fost suedeza Isabelle Gulden, marcatoare a 9 goluri din 15 aruncari.

Suedia a inceput mai bine, conducand cu 2-0 in minutul doi, dupa care echipa Romaniei a echilibrat disputa, distantandu-se la 8-6 (min.12) si apoi 12-6 (min.16).

Echipa scandinava a egalat la 17 imediat dupa pauza (min.33), pentru a prelua conducerea trei minute mai tarziu in urma reusitei Annikai Wiel Freden (21-20). Doua goluri marcate de Carmen Amariei au inclinat din nou balanta in favoarea echipei noastre, care avea sa nu mai cedeze initiativa pana la final.

Cu cinci victorii si trei infrangeri echipa Romaniei a incheiat pe locul 7 turneul olimpic de la Beijing, departe de obiectivul obtinerii unei medalii.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Romania a invins Suedia in duelul pentru locul 7