Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Olimpiada de la Beijing, cel mai urmarit eveniment tv din istorie

Transmisiunile televizate de la Jocurile Olimpice de la Beijing de anul trecut au inregistrat 4,7 miliarde de telespectatori in intreaga lume, devenind astfel cel mai urmarit eveniment din toate timpurile, potrivit unui studiu Nielsen.
Pe langa Jocurile Olimpice, 2008 a adus si alte recorduri de audienta la evenimente sportive. Printre acestea, finala campionatului de fotbal american, cunoscuta sub numele Super Bowl, dintre echipele New York Giants si New England Patriots, care a fost, anul trecut, cea mai vizionata din istorie, cu 97,5 milioane de telespectatori.

Tot in 2008, finala turneului de tenis de la Wimbledon, care i-a avut ca protagonisti pe Roger Federer si Rafael Nadal, a fost cea mai urmarita din ultimii opt ani, inregistrand 5,2 milioane de telespectatori.

Cea mai urmarita finala NBA din ultimii cinci ani s-a jucat tot anul trecut, intre echipele Boston Celtics si Los Angeles Lakers, care au tinut in fata micului ecran aproximativ 15 milioane de oameni.

Potrivit tendintelor exprimate de majoritatea oamenilor de marketing, care arata scaderea audientei programelor TV din cauza ofertei generoase din mediul online sau a telefoniei mobile, studiul Nielsen indica, macar in privinta sportului, contrariul. Cei mai impatimiti utilizatori de internet urmaresc mai multe programe la televizor decat utilizatorii ocazionali. Conform studiului,  31% din activitatea desfasurata pe internet, acasa, are loc cu televizorul deschis, astfel ca, investitorii in publicitate pot lua in calcul televiziunea ca unul dintre cele mai vizionate canale media.

NewsIn


Olimpiada de la Beijing, cel mai urmarit eveniment tv din istorie