Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Delegatia care a reprezentat Romania la JO de la Beijing a revenit in tara

Delegatia care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing a revenit, marti, in tara, cu opt medalii, patru de aur, una de argint si trei de bronz.

Aeronava care i-a transportat pe sportivi si oficiali a aterizat pe Aeroportul International Henri Coanda in jurul orei 17.15. Primul sportiv iesit pe pista a fost sabrerul Mihai Covaliu, medaliat cu bronz la Beijing, care a fluturat un steag al Romaniei. Membrii delegatiei Romaniei au fost asteptati pe pista aeroportului Henri Coanda de presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu, si de presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu.

De asemenea, in Salonul Oficial au fost prezente peste o suta de persoane, rude, prieteni, colegi si reprezentanti ai cluburilor de la care provin sportivii ce au participat la JO.

Romania a terminat editia a 29-a a Jocurilor Olimpice, desfasurata la Beijing, pe locul al 17-lea in clasamentul pe medalii, cu un total de 8 medalii. Medaliile de aur ale Romaniei la Beijing au fost aduse de judoka Alina Dumitru, la categoria 48 kg, de canotoarele Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, la dublu rame fara carmaci, de Constantina Dita Tomescu, la maraton, si de gimnasta Sandra Izbasa, la sol, medalia de argint a fost castigata de Ana Maria Branza, la spada, iar cele de bronz de echipa feminina de gimnastica, de sabrerul Mihai Covaliu si de echipajul feminin de 8+1, la canotaj.

MediafaxDelegatia care a reprezentat Romania la JO de la Beijing a revenit in tara