Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Sportivii anului 2008

Ca in fiecare sfarsit de an, Onlinesport si-a invitat cititorii la vot. Timp de trei saptamani cei care au accesat www.onlinesport.ro au putut vota pe forum echipa anului 2008, sportivul anului, antrenorul anului, revelatia si dezamagirea anului, evenimentul anului, dar si miss si mister sport 2008.
Cel mai categoric rezultat s-a obtinut la categoria "Evenimentul anului 2008", Jocurile Olimpice de la Beijing castigand detasat cu peste 93% din voturi in fata Campionatului European de fotbal disputat in Austria si Elvetia. Nici nu se putea altfel, tinand cont de importanta olimpiadei in viata sportiva.

Cea mai stransa batalie s-a inregistrat la categoria "Sportivul anului 2008", castigatoarea medaliei olimpice de aur la maraton, Constantina Dita Tomescu avand un singur vot in fata gimnastei Sandra Izbasa, campioana olimpica la sol. Locul al treilea la aceasta categorie i-a revenit Alinei Dumitru, campioana olimpica si ea la judo in cadrul aceleiasi competitii de la Beijing.

Dan Petrescu, tehnicianul Unirii Urziceni, a obtinut titlul de "Antrenorul anului 2008" cu putin peste 23% din voturile cititorilor Onlinesport, depasindu-l pe antrenorul lotului feminin de gimnastica de la Beijing, Nicolae Forminte cu doar doua voturi.

Tot de o batalie intre fotbal si gimnastica am avut parte si la categoria "Echipa anului 2008", sportul rege castigand prin CFR Cluj in fata echipei feminine de gimnastica. Rezultatul nu este o surpriza daca ne gandim ca echipa de fotbal clujeana a inregistrat in 2008 cele mai mari performante din istoria de peste 100 de ani, castigand atat campionatul cat si Cupa Romaniei, iar in Champions League avand rezultate foarte bune la prima participare.

Cel mai bun sportiv al anului 2008 in opinia cititorilor Onlinesport, Constantina Dita Tomescu, a fost considerata de peste 40% dintre votanti si castigatoare la categoria "Revelatia anului 2008", aceasta fiind urmata in clasament de Sorana Cirstea si Unirea Urziceni, fiecare cu cate 17,19% din voturi.

Dezamagirea anului 2008 a fost vazuta de cititorii nostri ca fiind echipa nationala de handbal feminin, atat pentru rezultatele inregistrate la Jocurile Olimpice de la Beijing cat si pentru evolutia de la Campionatul European din Macedonia care a avut loc la finalul acestui an. Echipa antrenata acum de Radu Voina a fost urmata in clasament de cele de fotbal, aici fiind incluse atat echipele de club participante in cupele europene, cat si nationala de fotbal pentru evolutia de la Campionatul European.

Tot de Campionatul European de fotbal se leaga si castigatorii unei alte categorii, de aceasta data nominalizarea fiind una pozitiva, suporterii echipei nationale de fotbal prezenti in Austria si Elvetia castigand cu emotii la categoria "Suporterul anului 2008", cu un singur vot in fata grupului de sustinatori ai gimnasticii romanesti format din forumistii Onlinesport, prezenti in numar mare la competitiile sportive dar si in cadrul forumului nostru.

Din sondajul initiat de Onlinesport la acest sfarsit de an nu puteau lipsi categoriile "Miss si Mister sport 2008". Titlul ce cel mai frumos sportiv al anului 2008 ii revine patinatorului Stephane Lambiel, urmat de fotbalistii Ricardo Kaka si Cristiano Ronaldo. Daca dintre sportivii romani, niciunul n-a intrat pe podiumul frumusetii masculine, in topul sexului frumos s-a clasat pe primul loc Sandra Izbasa, urmata de jucatoarea de tenis Ana Ivanovic, o obisnuita pe podiumul acestei categorii.

Ultima categorie propuse spre dezbatere cititorilor nostri a fost "Sportivul anului 2008 - International", unde s-a impus americanul Michael Phelps, castigator a 8 medalii de aur la Beijing in probele de natatie, urmat de jamaicanul Usain Bolt, recordmanul mondial in proba de 100 de metri la atletism la aceleasi jocuri olimpice, unde s-a impus si in proba de 200 de metri, dar si in proba de stafeta cu echipa din Jamaica.

Onlinesport: Irina Maxim


Sportivii anului 2008