Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Patru cai dopati la Jocurile Olimpice

Patru cai au fost exclusi din proba individuala de sarituri peste obstacole, din cadrul competitiei de hipism de la Jocurile Olimpice, dupa ce au fost depistati pozitiv, a anuntat, joi, Federatia Ecvestra Internationala (FEI).
Forul international s-a limitat sa mentioneze ca cei patru cai sunt din Brazilia, Germania, Irlanda si Norvegia.

Aceste teste pozitive risca sa afecteze clasamentul din finala probei pe echipe la sarituri peste obstacole, unde Norvegia a obtinut medalia de bronz.

Potrivit agentiei germane de informatii sportive SID, unul dintre cei patru cai apartine sportivului german Christian Ahlmann, care a parasit deja Hong Kong, locul de desfasurare al probelor de calarie de la JO-2008, dupa ce a fost audiat de FEI.

Calul lui Ahlmann, "Coster", a fost depistat pozitiv, in 17 august, cu capsaicina, un medicament care atenueaza durerile, dar care se afla pe lista substantelor interzise, scrie cotidianul Bild. Potrivit unei noi reguli a FEI, in cazul unui control doping pozitiv dupa proba A, calul si calaretul sunt exclusi imediat din competitie, chiar inaintea cunoasterii rezultatului probei B.

Pentru Federatia Germana de Echitatie, depistarea pozitiva a calului este o lovitura grea, mai ales avand in vedere faptul ca un incident asemanator s-a inregistrat si la Atena, in urma cu patru ani, cand calul "Goldfever", al sportivului Ludger Beerbaums, a fost depistat pozitiv cu cortizon si i s-a retras astfel Germaniei medalia de aur pe echipe, la sarituri peste obstacole.

Finala individuala de sarituri peste obstacole la Jocurile Olimpice de la Beijing este programata astazi, de la ora 17:10, fara Christian Ahlmann, dublu campion european in 2003. Potrivit Bild, in finala nu vor concura nici sportivii Tony Andre Hansen (Norvegia), Will Simpson (Statele Unite), Denis Lynch (Irlanda) si Bernardo Alves (Brazilia), "foarte probabil tot din cauza unor controale antidoping pozitive".

Mediafax


Patru cai dopati la Jocurile Olimpice