Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

China, victorie pentru patrie si popor

Oficialii chinezi au felicitat duminica sportivii pentru 'recolta istorica' de medalii, care reprezinta 'o imensa glorie' pentru tara si pentru poporul chinez. Chona a terminat, pe locul 1 in clasamentul pe medalii castigand de departe duelul superputerilor cu SUA si Rusia. Chinezii au castigat peste o jumatate dintre medaliile de aur puse in joc.
China a salutat 'performanta majora si istorica' realizata de sportivii sai, facand din tara lor prima putere olimpica cu 51 de medalii de aur, in fata Statelor Unite (36) dintr-un total de 100.

'Patria mama si poporul sunt mandre de voi', se arata in mesajul comun al Comitetului central al Partidului comunist chinez si al Consiliului de stat.

'Noi dorim sa va adresam cele mai calduroase felicitari si sincerele noastre complimente, voua care ati cucerit o imensa glorie pentru tara si poporul vostru', se mai arata in mesaj.

'Obtinand cel mai bun rezultat din istoria lor, cu 51 de medalii de aur, 21 de argint si 28 de bronz, sportivii chinezi au scris un nou capitol al dezvoltarii sportului in China si au contribuit de o maniera semnificativa la gazduirea unor Jocuri Olimpice unice si de inalt nivel la Beijing', se arata in incheierea mesajului.

Agerpres


China, victorie pentru patrie si popor