Beijing 2022

Mikaela Shiffrin, marea dezamagire a Jocurilor Olimpice, a ratat si la slalom. Maria Constantin a fost si ea descalificata in prima mansa

Sursă foto: https://twitter.com/CityReport/

Din mare favorita la aurul olimpic, americanca Mikaela Shiffrin candideaza cu sanse mari la titlul de dezamagirea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Dupa ratarea de la slalom urias, schioarea americana a fost descalificata dupa doar cateva porti in mansa intai a concursului de slalom.

"Am intentionat sa schiez cat mai tare, dar am alunecat putin la un viraj si nu am avut suficient spatiu pentru a corecta aceasta eroare", a declarat Shiffrin dupa acest al doilea esec.

Intrebata cum se simte, sportiva americana in varsta de 26 de ani a raspuns ca "oribil".

"De obicei, terminarea curselor nu a fost niciodata o problema la mine. Sunt intr-o situatie pe care nu am cunoscut-o niciodata cu adevarat. Sunt dezamagita de mine. I-am dezamagit pe oamenii din jurul meu. E multa munca degeaba", a mai spus Shiffrin.

Campioana americana mai spune ca Jocurile Olimpice nu s-au terminat, dar este constienta ca si-a diminuat sansele la aur dupa ratarile de la urias si slalom.

Shiffrin are in palmares trei medalii olimpice, aur la slalom in 2014 si 2018, respectiv argint la combinata, in 2018.

Americanca a castigat de patru ori in cariera titlul mondial la slalom.

In alta ordine de idei, in concursul de slalom a luat startul si reprezentanta Romaniei, Maria Ioana Constantin.

Aceasta a fost de asemenea descalificata dupa ratarea unei porti in prima mansa.

Constantin a plecat a 79-a pe traseu, iar dupa primul intermediar pierduse aproape doua secunde in raport cu prima clasata.

Pentru Maria Constantin participarea la Beijing s-a incheiat aici. Ea ramane cu locul 45 obtinut la slalom urias.

In probele de viteza Romania nu va avea reprezentare. Am fi avut-o pe Ania Caill, o specialista a probelor de coborare si Super G, dar aceasta a fost tinuta acasa din cauza unei decizii a Federatiei Romane de Schi si Biatlon.

Titlul olimpic la slalom i-a revenit slovacei Petra Vlhova, desi aceasta incheiase prima mansa doar cu al optulea timp.

In varsta de 26 de ani, Vlhova a devansat-o cu opt zecimi pe austriaca Katharina Liensberger. Podiumul a fost completat de elvetianca Wendy Holdener.



Mikaela Shiffrin, marea dezamagire a Jocurilor Olimpice, a ratat si la slalom. Maria Constantin a fost si ea descalificata in prima mansa